Recept: koktajl zimska mimoza

Magazin 29. Dec 202107:30 0 komentarjev
Mimosa
Profimedia

V najdaljšo noč v letu letos stopite v stilu in malce drugače. Za novo leto tako namesto klasične penine raje izberite in postrezite zimsko mimozo.

Za pripravo zimske mimoze boste potrebovali:

  • 2 čajni žlički sladkorja
  • 1 čajno žličko mletega cimeta
  • 1 steklenico jabolčnika
  • 1 steklenico penine

Pripravite jo tako:

Na plitek krožnik posipajte dve čajni žlički sladkorja in čajno žličko cimeta, nato vsebino dobro pomešajte. Vzemite kozarce (lahko se odločite za tiste čisto navadne ali tiste na pecljih, izbira je popolnoma vaša), z vodo navlažite robove kozarcev in jih nato pomočite v sladkorno-cimetovo zmes.

V vsak kozarec do ene četrtine nalijte jabolčnik, v preostale tri četrtine pa svojo najljubšo penino. Koktajlu po želji dodajte še krhelj svežega jabolka in vaša zimska mimoza je pripravljena!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!