Recept: kremna juha s piščancem in karijem

Magazin 06. Sep 202204:00
JUHA
PROFIMEDIA

Topla kremna juha je vedno dobra izbira.

Sestavine:

– 450 g piščančjega fileja

– 4 korenčki

– 1/2 cvetače

– 2 čebuli

– 1 žlica masla

– 3 žlice karija

– 2 jušni kocki

– 1,5 dcl vode

– 2 pora

– 3 žlice smetane za kuhanje

– sol, poper

Priprava:

Korenje, cvetačo in čebulo očistite in jih narežite na manjše kose.

V posodi stopite maslo, dodajte kari in mešajte približno 30 sekund. Dodajte narezano zelenjavo in začimbe ter kuhajte nekaj minut.

Dodajte vodo in jušni kocki in pustite, da zavre. Nato dodajte še narezan piščančji file in kuhajte pokrito še 20 minut.

Po 20 minutah iz posode odstranite meso, zelenjavo pa premešajte s paličnim mešalnikom. Posodi znova postavite na štedilnik, dodajte por, narezan na kolobarje. Meso vrnite v posodo. Na koncu dodajte še smetano za kuhanje.

Kuhajte še nekaj minut.

Dober tek!