Recept: makov kolač z jabolki

Magazin 10. Okt 202104:00 > 07:05 0 komentarjev
Makov kolač
PROFIMEDIA

Makov kolač z jabolki in čokoladno glazuro.

Sestavine:

– 3 jajca

– 100 g sladkorja

– 1 vaniljev sladkor

– 100 g ostre moke

– 1 vrečka pecilnega praška

– 40 g pšeničnega zdroba

– 100 g maka

– 100 ml olja

– 2 naribani jabolki

– 3 žlice mleka

Glazura:

– 40 g masla

– 100 g čokolade

Priprava:

Jajca stepite s sladkorjem in vaniljevim sladkorjem.

Dodajte moko, pecilni prašek, pšenični zdrob, mleti mak, olje, jabolki in mleko in vse skupaj premešajte.

Pripravljeno zmes vlijte v globlji pekač, obložen s papirjem za peko.

Pecite v segreti pečici pri 180 stopinj Celzija približno 30 minut.

Na zmernem ognju stopite maslo, umaknite posodo s štedilnika in dodajte kocke čokolade. Mešajte, dokler se čokolada ne stopi.

Pripravljeno glazuro prelijte čez ohlajeni kolač.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!