Recept: marelični tart

Magazin 30. Jul 202104:00
Delite:
Marelični tart
Foto: PROFIMEDIA

Enostavna sladica z marelicami.

Sestavine:

– 220 g moke

– 100 g masla

– 1 jajce

– 150 in še 75 g sladkorja

– 1/2 kg narezanih marelic

– 2 žlici krušnih drobtin

– 1 vrečka vaniljevega pudinga

Priprava:

Marelice operite in jih narežite.

Uporabite samo mehke marelice in z njimi napolnite posodo od ½ litra. Pritisnite jih, da iztisnete zrak okoli njih.

Narezane marelice dobro pomešajte s 150 g sladkorja. Dodajte tudi krušne drobtine in pudingov prah in pustite stati, dokler ne pripravite testa.

Jajce in 75 g sladkorja premešajte z žličko in pustite, da se sladkor malo stopi.

Moko dajte v posodo in dodajte hladno, na koščke narezano maslo. Mešajte z rokami, dokler ne dobite gladkega testa.

Dodajte jajce s sladkorjem, da dobite gosto, mastno testo. Testo zavijte v plastično folijo in ga pustite za 1 uro v hladilniku.

Testo potem razvaljajte v krog premera približno 30 cm.

Testo je treba razvaljati na papirju za peko ali foliji, zaradi lažjega prenosa. Približno 1/6 testa pustite za trakove.

Testo prenesite v pekač premera 25 cm in pustite robove malo dvignjene. Nalijte nadev, potem pa spustite robove. Od zgoraj zložite trakove od testa.

Pecite približno 40 minut pri 180 stopinjah.

Dober tek!

Komentari

Vaš komentar