Recept: mediteranski tart

Magazin 30. Maj 202204:00 0 komentarjev
tart
PROFIMEDIA

Aromatičen in zelo okusen tart.

Sestavine:

Testo:

– 185 g moke

– 3 žlice oljčnega olja

– 1 žlička suhega kvasa

– 1 dcl mlačne vode

– malo soli

Nadev:

– 2 jajci

– 125 g sira

– 2 dcl smetane za kuhanje

– 150 g skuhane in narezane špinače

– 50 g masla

– 1 žlica pesta

– olive

– sušeni paradižniki

– origano, rožmarin

– sol

Priprava:

V moko dodajte malo soli in suhi kvas. Vse premešajte in dodajte še oljčno olje. Postopoma dodajte vodo in mešajte, dokler ne dobite mehkega testa.

Testo pustite stati, medtem ko pripravljate nadev.

Razžvrkljajte jajci, dodajte drobljeni sir.

Dodajte še smetano za kuhanje in špinačo, ki jo pred tem dobro precedite.

Nato dodajte še maslo, pesto in začimbe. Če sir ni slan, dodajte sol.

Pripravite okrogli pekač za tart. Malce ga posujte z moko. Testo razvaljajte v krog, ki je večji od pekača.

Testo dajte v pekač in ga pustite, da gre čez robove.

Na testo dodajte nadev in naj razporedite sušene paradižnike in olive.

Tart pecite na najnižji rešetki pri 180 stopinjah Celzija približno 40 minut.

Postrezite toplo.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!