Recept: mehki kifeljčki

Magazin 16. Jul. 202104:00
Delite:
kifeljčki
Foto: PROFIMEDIA

Ta recept za kifeljčke je zelo priljubljen, tisti, ki jih poskusijo, pa so navdušeni, kako mehki so.

Sestavine:

– 1 kg gladke moke
– 3–4 dcl mleka
– 2 dcl vode
– 1 dcl jogurta
– 2 dcl olja
– 1 pecilni prašek
– 1 kocka svežega kvasa
– 1 žlička sladkorja
– 1 žlička soli

Premaz:

– 1 razžvrkljano jajce

Priprava:

Razdrobite kvas, dodajte sladkor, eno žlico moke in malo toplega mleka. Premešajte in pustite, da kvas vzhaja.

Moko presejte in dodajte pecilni prašek in žličko soli ter premešajte. V sredini naredite luknjo, v katero dodajte kvas, nato pa še druge tekoče sestavine.

Zamesite testo, dokler se ne lepi več na posodo. Pokrijte in pustite 30 minut, da vzhaja.

Vzhajano testo razdelite na 8 delov in vsak del razdelite na 8 trikotnikov. Na širši del z žličko položite kupček nadeva (po želji: sir z jajcem, šunka in sir, čokoladni namaz, marmelada, orehi, mak), potem pa ga lepo zvijte v rogljiček.

Konica trikotnika naj bo na spodnjem delu, da nadev med peko ne bo uhajal ven. Postopek ponavljajte, dokler ne zvijete vseh kifeljčkov. Položite jih na papir za peko.

Premažite jih z jajcem in pecite pri 200 stopinjah Celzija, dokler ne postanejo rjavi. Na slane kifeljčke lahko dodate še sezamova semena ali morsko sol.

Komentari

Vaš komentar