Recept: naan s koriandrom

Magazin 07. Jun 202204:00 0 komentarjev
naan
PROFIMEDIA

Indijski tanek kruh – naan – zelo okusen in enostaven za pripravo.

Sestavine:

– 250 g moke

– 2 žlički sladkorja

– 1/2 žličke soli

– 1 žlička pecilnega praška

– 110 do 130 ml mleka

– olje

– 15 g masla

– 1 do 2 žlici koriandra

Priprava:

V eni posodi presejte moko, dodajte sladkor, sol in pecilni prašek.

V drugi posodi zmešajte mleko z oljem in potem dodajte moko v sredino, nato pa počasi mešajte od sredine proti robovom.

Testo gnetite nekaj minut in po potrebi dodajte moko.

Testo dajte v naoljeno posodo, pokrijte ga s krpo in pustite stati 10 do 15 minut.

Testo razdelite na štiri dele. Vsak del z rokami stisnite na 1 do 2 centimetra debeline, posujte ga s koriandrom in malo vtisnite v testo.

Pecite ga v ponvi z zelo malo olja.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!