Indijski tanek kruh – naan – zelo okusen in enostaven za pripravo.
Sestavine:
– 250 g moke
– 2 žlički sladkorja
– 1/2 žličke soli
– 1 žlička pecilnega praška
– 110 do 130 ml mleka
– olje
– 15 g masla
– 1 do 2 žlici koriandra
Priprava:
V eni posodi presejte moko, dodajte sladkor, sol in pecilni prašek.
V drugi posodi zmešajte mleko z oljem in potem dodajte moko v sredino, nato pa počasi mešajte od sredine proti robovom.
Testo gnetite nekaj minut in po potrebi dodajte moko.
Testo dajte v naoljeno posodo, pokrijte ga s krpo in pustite stati 10 do 15 minut.
Testo razdelite na štiri dele. Vsak del z rokami stisnite na 1 do 2 centimetra debeline, posujte ga s koriandrom in malo vtisnite v testo.
Pecite ga v ponvi z zelo malo olja.
Dober tek!
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!