Recept: paradižnikova juha s kislo smetano in hrenom

Magazin 23. Jun. 202204:00
Delite:
paradižnikova juha
Foto: PROFIMEDIA

Domača paradižnikova juha s kislo smetano in hrenom.

Sestavine:

(za 4 osebe)

– 2 čebuli

– 1 por

– 1 žlica olja

– 800 g svežega paradižnika

– 3/4 l bistre zelenjavne juhe

– 2 žlici paradižnikovega pireja

– 1-2 žlici sveže bazilike

– 1-2 žlički soli

– 1 žlička sladkorja

– malo popra

Smetana s hrenom:

– 1,5 dcl kisle smetane

– 1-2 žlici hrena

– poper, po okusu

Priprava:

Sesekljano čebulo prepražite na malo olja. Dodajte por in pražite še nekaj minut.

Dodajte olupljeni sveži paradižnik in paradižnikov pire. Dobro premešajte, dodajate zelenjavno juho, pokrijte in kuhajte približno 20 minut.

Premešajte s paličnim mešalnikom. Ponovno segrejte juho, dodajte ji baziliko, sladkor, sol in poper.

Smetano s hrenom pripravite tako, da najprej dobro premešate smetano, dodate na drobno narezan hren in poper. Pustite v hladilniku do postrežbe.

Postrezite paradižnikovo juho z eno ali dve žlici smetane s hrenom.

Dober tek!

Komentari

Vaš komentar