Recept: priljubljeni jajčni liker v le nekaj korakih

Magazin 28. Dec 202107:30 0 komentarjev
jajčni liker
Profimedia

Praznični dnevi so odlični za preizkušanje novih receptov, ki se jih lahko lotite sami, še bolj zabavno pa bo, če boste v družbi družine ali prijateljev. V času silvestrovega naj na vaši mizi ne manjka jajčni liker, ki ga lahko pripravite v le nekaj korakih.

Za pripravo jajčnega likerja potrebujete naslednje sestavine:

  • 1,2 l mleka
  • 300 g sladkorja
  • 1 veliko cimetovo palčko
  • 10 rumenjakov
  • 2 žlici vaniljevega izvlečka (vaniljeve arome)
  • 240 ml belega ruma
  • mleti cimet

Pripravite ga tako:

V večji lonec za kuhanje vlijte mleko. Dodajte mu sladkor in cimetovo palčko, nato ga na srednji temperaturi počasi segrevajte in nežno mešajte, dokler mleko ne zavre. Mleko odstavite, cimetovo palčko pa odstranite iz vsebine lonca.

Rumenjake v posebni skledi mešajte toliko časa, dokler ne dobite rahle penaste zmesi. V to zmes nežno in predvsem zelo počasi vmešajte mleko. Dobljeno nato ponovno vlijte v lonec, pristavite na kuhalnik in na nizki temperaturi počasi segrevajte do 80 °C. Med kuhanjem bodite pazljivi, saj zmes ne sme zavreti, nenehno jo tudi nežno mešajte, in ko opazite, da se začne zgoščevati,  jo odstavite z ognja. V zadnjem koraku še v gosto tekočino vmešajte vaniljev izvleček in rum.

Jajčni liker lahko postrežete še toplega, lahko pa tudi počakate, da se ohladi. Po želji ga lahko, ko ga nalijete v kozarce, še lepo okrasite. Pa vesele in predvsem slastne praznike!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!