Recept: slastna torta iz jajc in mlečne čokolade

Magazin 14. Jan 202207:30 0 komentarjev
torta
Profimedia

Tudi če niste vešči pečenja sladic, se lahko lotite te čokoladne torte iz dveh sestavin, saj je zelo enostavna in zelo okusna.

Recept zanjo nam je prišepnila priljubljena blogerka Eloise Head, ki na svojem Instagramu sledilcem vsak dan pripravi nekaj novega in predvsem sladkega.

Za čokoladno torto iz dveh sestavin potrebujete:

  • 4 velika jajca
  • 270 g mlečne čokolade

Pripravite pa jo tako:

V stekleni skledi najprej ločite rumenjake od beljakov, medtem v mikrovalovni pečici stopite čokolado. Beljake stepite v sneg in postavite na stran.

V stopljeno čokolado nato dobro umešajte prvega od štirih rumenjakov, dodajte še enega in ponovite vajo z umešanjem. To ponavljate, dokler ne zmanjka rumenjakov, nato pa masi dodajte še 1/3 snega, ki ste ga postavili na stran.

Ponovno dobro umešajte in dodajte preostanek snega. Za konec vse skupaj nežno, a res dobro premešajte, nato pa vzemite model za torto, pokrijte dno s papirjem za peko in vanj vlijte dobljeno maso. Pecite 25 do 30 minut na 170 °C in nato okrasite po želji s sadjem ali smetano. Pa dober tek.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!