Recept: tart s slanino in sirom

Magazin 03. Mar 202204:00 0 komentarjev
Tart
PROFIMEDIA

Hrustljavi tart s slanino in dvema vrstama sira je odličen predlog za zajtrk.

Sestavine:

– 275 g listnatega testa

– 2 pora

– 1 žlička soli

– 200 g suhe slanine

– 4 žlice naribanega parmezana

– 3 jajca

– 300 ml kisle smetane

– 150 g sira

– 1 ščepec muškatnega oreščka

– poper, začimbe po želji

– 4 žlice masla

Priprava:

Por operite in narežite na kolobarje, dajte ga v lonec in prelijte z vodo ter posolite. Kuhajte približno pet minut, dokler ne postane mehek.

Vodo precedite in dodajte maslo ter malo pražite, dokler ne dobi zlate barve.

Narežite slanino in jo prepražite, dokler ne postane hrustljava. Prestavite jo na papirnate robčke, ki bodo vpili maščobo.

Pečico segrejte na 170 stopinj Celzija.

Na pekač položite papir za peko in nanj razvaljano testo, robove malo dvignite. Testo posujte z naribanim parmezanom.

V posodi zmešajte jajca, kislo smetano, sol, poper, začimbe po želji in naribani sir.

Na testo s parmezanom razporedite slanino, por in počasi vlijte zmes iz jajc.

Pecite približno 45 minut.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!