Režiserka Jasmila Žbanić: Pedro Pascal me je osupnil

Magazin 27. Feb 202316:30
Pedro Pascal
Profimedia

Odmevno šesto epizodo HBO-jeve uspešnice The Last of Us je režirala bosanska režiserja Jasmila Žbanić, ki jo je s svojim načinom dela navdušil glavni igralec Pedro Pascal.

47-letnik čilenskih korenin je bil po njenih besedah izjemno “radodaren”, kar je pokazal v vseh poskusih snemanja ključnega prizora epizode, ki se odvije med ponovno združenima bratoma Joelom (Pascal) in Tommyjem (Gabriel Luna).

Gre za pogovor, v katerem Joel Tommyju prizna, kako se boji, da mu varovanke Ellie (19-letna Bella Ramsey, ki se je tako kot Pascal uveljavila v Igri prestolov) ne bo uspelo zaščititi pred nevarnostmi, ki nanju prežijo na njuni dolgi in nevarni poti.

Žbanić, ki ji je film Quo Vadis, Aida? prinesel številna ugledna priznanja, tudi nominacijo za oskarja za najboljši tujejezični film, je povedala, da se je Pascal v celoti vživel v svojo vlogo tudi v trenutkih, ko ga sploh ni bilo v objektivu kamere.

Pedro Pascal
Profimedia

“To je bil zelo čustven prizor za Pedra. Sicer je bil v drugem planu, najprej smo snemali Gabriela, medtem pa sem opazila, da je Pedro ob vsaki ponovitvi jokal. Čeprav ni bil na kameri, je jokal, da bi igralskemu partnerju omogočil kar najboljše delo,” je razkrila za cehovski medij Variety.

Oba igralca sta jo navdušila, saj sta scenarij preizkusila odigrati na različne načine in predlagala izboljšave, Pascalova predanost igri pa jo je pustila brez besed: “To je resnično nekaj posebnega. Izjemno radodarno je od igralca, da se tako poglobi. Pedrov talent me je osupnil.”

Režiserka ni edina oboževalka igralca, ki zadnje tedne, od premiere HBO-jeve distopične serije, posnete po videoigri, doživlja svoj karierni vrhunec, zaradi drznih izbir na rdečih preprogah pa se ga vse bolj prijema tudi status modne ikone.

Pedro Pascal
Profimedia

Že marca se bo Newyorčan po izbiri, Čilenec po rodu, na ekrane vrnil kot Mandalorian. Pred časom smo ga videli v Narcosu, še prej pa je kot Oberyn Martel buril domišljijo gledalcev v Igri prestolov.

Da ima tudi odličen smisel za humor, je pred kratkim dokazal z nastopom v humoristični varietejski oddaji Saturday Night Live: moči je združil s svojo dobro prijateljico in igralsko kolegico Sarah Paulson.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.