Sam Mendes: Čas je, da novega Bonda režira ženska

Magazin 21. Sep 202215:15
Lashana Lynch, Daniel Craig in Lea Seydoux
Profimedia

Britanski režiser Sam Mendes, ki se je podpisal pod bondiadi Skyfall in Spectre, je izjavil, da bi bilo "krasno", če bi vajeti naslednjega filma iz priljubljene franšize v roke vzela ženska.

Že nekaj časa se med oboževalci Jamesa Bonda vnemajo razprave o tem, ali bi tudi vlogo tajnega agenta 007 po izjemno uspešnih upodobitvah Daniela Craiga lahko prevzela katera od njegovih igralskih kolegic.

Craig sam sicer ideji ni zelo naklonjen, v nekem radijskem pogovoru je “blond Bond” povedal, da bi preprosto morale obstajati boljše vloge za ženske in temnopolte igralce.

Pri slednjem se je nanašal na govorice, da bi prihodnji Bond lahko postal 50-letni Idris Elba, ki pa je vse skupaj zanikal z besedami, da mu že misel na to, da bi prišel v poštev, laska, a da vloge vendarle raje ne bi sprejel.

54-letni Daniel Craig se je od serije uspešnic poslovil po zadnjem, Ni čas za smrt, v pretkanega agenta v službi njenega veličanstva se je na velikih platnih prelevil kar petkrat.

57-letni Mendes je Craiga pohvalil za njegove dosežke in dodal, da producentki Barbari Brocolli prav nič ne zavida iskanja novega obraza, ki bi bil kos Craigu, saj da je v franšizo vdihnil novo življenje.

Nadaljeval je, da bi bilo sploh težko zapolniti njegove velike čevlje kakemu mlajšemu igralcu, tudi tistega na režiserskem stolčku pa čaka velik izziv. “Mislim, da bi bilo krasno, če bi ženska režirala Bonda,” je sklenil režiser Lepote po ameriško, za katero je bil nagrajen tudi z oskarjem.

Sam Mendes je bil skoraj desetletje v zvezi z oskarjevko Kate Winslet, s katero sta bila tudi poročena in se jima je v zakonu rodil sin Joe.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.