Simon Vadnjal pravi, da verjame v sanje, in je izdal novo pesem

Magazin 23. Nov 202211:45
Simon Vadnjal
LR photography

V Sloveniji smo končno spet dobili skladbo, ki nas bo povezala, okrepila občutek pripadnosti naši skupnosti, kolektivu in pripomogla k optimističnemu pogledu na našo prihodnost. Tako vsaj pravi Simon Vadnjal, ki je izdal pesem Dan za sanje.

“Ne samo naši športniki – tudi številne slovenske podjetniške ter znanstvene ekipe nas navdihujejo s svojimi uspehi in rezultati, s tem pa vedno znova utrdijo vero, da se s skupnimi napori da dosegati tudi na prvi pogled nedosegljive cilje”, pravi avtor besedila, glasbenik Simon Vadnjal, o novi pesmi Dan za sanje. Tako kot glasba pred najpomembnejšimi nastopi in tekmami navdihuje vrhunske športnike, tako njihov zgled sodelovanja, truda za skupne cilje, navdihuje glasbenike, pa verjamem, da tudi vse preostale posameznike naše skupnosti. Pesem Dan za sanje je posvetilo vsem, ki jim s svojimi zgledi uspe prepričati vse nas, da se zmoremo dvigniti nad gladino dvomov, obotavljanja, ziheraštva, podpora in sodelovanje pa pri tem igrata bistveno vlogo.

Simon Vadnjal
LR photography

Glasbeno pot je Simon začel kot pevec in ritem kitarist v bendu Superlizo, ki sta ga z Miho Žličarjem ustanovila še kot srednješolca. Skupina se je po nekaj dokončno oblikovala leta 1999, ko sta se Vadnjalu in Žličarju pridružila David Rebolj in Blaž Žličar, Mihov brat. Aktivni so bili približno deset let, nekje do leta 2008, ko so se prijavili na natečaj Vala 202 Imamo dobro glasbo in bili na njem tudi izbrani. Pozneje so izdali album in en mini album Superlizo. Simon je leta 2015 sodeloval v drugi sezoni šova Znan obraz ima svoj glas. Nato je prišlo leto 2018, ko je pri založbi Nika izdal svojo prvo skladbo kot solo izvajalec z naslovom Bim bam bom, ki jo je napisal sam. Zanjo je posnel tudi svoj prvi videospot. Leta 2020 je s pesmijo Nisi sam nastopil na emi. Pri njej je prvič sodeloval s Kevinom Koradinom in Cliffordom Goilom, ki sta napisala glasbo in aranžma, sam pa je prispeval besedilo. Enako so nastale tudi Pozabila navodila, Km? in Odpri srce.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.