Skriti kotički Toskane, ki jih čim prej raziščite – prava paša za oči

Magazin 15. Maj 202207:00
Monte Argentario
Foto: Profimedia

Toskana je popularna turistična destinacija z edinstvenimi kulturnimi in naravnimi znamenitostmi ter z vrhunsko kulinariko in vinom. Vedno znova privablja množice turistov. Tu pa je še nekaj skritih kotičkov, ki jih je dobro obiskati in raziskati.

Vrt tarota (Il Giardino dei Tarocchi)

Vrt tarota
Profimedia

Vrt se nahaja v bližini slikovite vasice Capalbio na jugu Toskane. Ustvarjalka je francoska umetnica Niki de Saint Phalle – vrt je v sodelovanju in s pomočjo modernih umetnikov oblikovala kar 17 let.

V parku je 22 skulptur, narejenih po motivih tarot kart velike arkane. Največja skulptura je Cesarica, predstavljena kot ogromna ženska sfinga, v kateri je umetnica živela med ustvarjanjem parka.

Morellino Di Scansano

Toskana
Profimedia

V Toskani se vse vrti okoli vinske trte sangiovese. V gričevnati pokrajini Chianti iz nje pridelujejo chianti, v okolici Montalcina sloviti brunello di Montalcino, v okolici Montepulciana pa vino nobile.

Tuttomondo

Tuttomondo freska
Profimedia

Tuttomondo je 180 kvadratnih metrov velika freska, narisana na zid južne stene cerkve svetega Antona (Sant’Antonio) v centru Pise. Avtor freske je razvpiti ameriški ulični umetnik Keith Haring.

Freska predstavlja harmonijo v svetu.

Kako je freska nastala: Haring je s črno barvo v enem dnevu narisal figure, nato pa je pozval lokalne umetnike in mimoidoče, da se mu pridružijo pri barvanju.

Park skulptur Chianti

Park skulptur Chianti
Profimedia

Park se razteza na sedem hektarjev velikem posestvu hrastovega gozda, zasnovala pa sta ga Rosalba in Piero Giadrossa. Obisk bo navdušil tako ljubitelje narave kot moderne umetnosti.

Ustvarjali so ga moderni umetniki z vseh koncev sveta in v njem predstavili skulpture v harmoniji z drevesi, barvami in drugimi elementi narave. Preverite www.chiantisculpturepark.it.

Toskanske plaže

Toskana
Profimedia

Morda je poležavanje na plaži zadnja stvar, na katero pomislite, ko je govora o Toskani. Toda tudi Toskana ima čudovite plaže. Od meje z Ligurijo na severu do Lazia na jugu boste zagotovo našli kotiček po svoji meri.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar