Skrivnostna nasedla jahta na Krku: nihče ne ve, čigava je

Magazin 16. Apr 202420:17 2 komentarja
Jahta na krku
Foto: Facebook

Slabo vreme je v noči na torek na obalo zaliva na Krku naplavilo jahto. Skrivnostno plovilo je v zalivu samevalo že leto dni, na Hrvaškem pa sedaj skušajo ugotoviti, čigavo je.

Na skalah zaliva svetega Jurija na hrvaškem otoku Krk se je danes zjutraj znašla jahta. Tja jo je spravilo slabo vreme in razburkano morje, ki je Hrvaško zajelo v noči na torek.

Nasedle in napol potopljene jahte pa se drži tančica skrivnosti. Kot poročajo hrvaški mediji, namreč nihče ne ve, kdo je lastnik plovila, ki je v bližini Krka že nekaj časa. Po pisanju portala 24sata so ga v zalivu svetega Jurija zasidrali že pred letom dni in ga tam pustili. Pred tem pa naj bi bilo zasidrano v marini Punat.

Jahta v zalivu počasi tone, po pisanju medijev pa ni znano, ali je v rezervoarju še kaj goriva. To bi ob razlitju lahko pomenilo hudo obremenitev za morski živelj.

Poškodovano plovilo bi bilo treba sedaj odvleči, vendar pa si pristojni primer podajajo. Gasilci so za 24sata dejali, da o potapljajočem se plovilu nimajo informacij, luška uprava pa, da tega zaliva ne upravlja. Ko so novinarji 24sata o jahti povprašali luško kapitanijo, jih je ta napotila na občinsko upravo mesta Krk. Odgovor tamkajšnje uprave pa: O tem nimamo pojma.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje