Na štajerski avtocesti izstopila iz avta in stopila na ogrado

Slovenija 14. Apr 202420:02 13 komentarjev
nevarno početje
S fotografije se zdi, da je moški žensko na ogradi avtoceste fotografiral. (Foto: @ResevalniPas/X)

Lepo vreme je na ceste privabilo številne izletnike, zato je promet na nekaterih cestah upočasnjen. Popoldan je bila zaradi prometne nesreče za kratek čas zaprta tudi štajerka, kjer je nastal večkilometrski zastoj. Ob tem je pozornost pritegnilo nevarno početje ene od udeleženk v prometu, na kar je opozoril Zavod Reševalni pas.

Lepo vreme je ob koncu tedna na slovenske ceste privabilo številne izletnike. Včeraj in danes je bil promet povečan predvsem v popoldanskih urah, na številnih cestah je še vedno gneča, ponekod pa promet ovirajo tudi nesreče.

Dolg zastoj zaradi trčenja je okoli 18. ure nastal tudi na štajerski avtocesti proti Ljubljani. Avtocesta med priključkoma Žalec in Šempeter je bila dobre pol ure zaprta, v tem času pa se je za priključkom Žalec nabrala večkilometrska kolona vozil.

Kljub temu da se je večina voznikov ravnala po cestnoprometnih predpisih in ustvarila reševalni pas za intervencijska vozila, so nekateri opazili nevarno vedenje dveh udeležencev.

Zavod Reševalni pas je na družbenem omrežju X delil fotografijo, ki prikazuje, da sta med zastojem stopila iz vozila in se sprehodila do roba avtoceste. Potnica je nato stopila na ogrado avtoceste in se obrnila proti okolici, moški pa jo je, vsaj tako je razvidno s pripete slike, ob tem fotografiral.

“Ker reševalci še nimajo dovolj dela. Izstopanje iz vozil na avtocesti ni prepovedano brez razloga! Tole početje pa je, milo rečeno, neodgovorno. Radovednost je huda stvar,” je Zavod Reševalni pas pripisal k fotografiji.

Kolona ali ne, hoja po avtocesti je v vsakem primeru prepovedana in nevarna. Vsakega, ki hodi po avtocesti, v skladu z zakonom o cestnoprometnih predpisih čaka tudi globa. Za hojo po avtocesti zakon določa 150 evrov kazni, še 80 evrov globe pa čaka tiste, ki na sebi nimajo odsevnega brezrokavnika.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje