Slovenec, ki je prepotoval že 43 držav: “Prvič sem zares brezdomec”

Magazin 21. Maj. 202212:36 > 22. Maj. 2022 06:461 komentar
Delite:
aljaž rijavec
Foto: Aljaž Rijavec, osebni arhiv

Nekdanji hotelski nosač Aljaž Rijavec je svoj pravi dom našel na potovanjih. S svojim 40-litrskim nahrbtnikom je prepotoval že 43 držav, vse od evropskih mest do Amerike, Azije in Avstralije. Ustaviti se ne namerava: "Želim si ustvarjati življenje, ki je samo po sebi potovanje."

Aljaž Rijavec je potovanja odkril v poznih dvajsetih, od takrat pa prepotoval že 20 odstotkov sveta. Destinacija, zaradi katere je vzljubil potovanja, je bila Tajska. “14-dnevni dopust s sodelavci in prijatelji me je pripeljal do tega, da se je v meni preprosto nekaj zgodilo,” je povedal v intervjuju za Metropolitan. “Nek klik.”

Trenutno živi v Mehiki, prvič brez pravega doma. Spi v hostlih. Že pred časom je prodal svoj avto in svoje kolo, sedaj potuje le z nahrbtnikom. Za življenje pravzaprav ne potrebuje veliko več, saj ne ostane dolgo na istem mestu: “Potujem iz kraja v kraj in ostanem zares le tako dolgo, dokler vem, da lahko odkrijem kaj novega.” Celoten intervju si lahko preberete v prispevku Svetovni popotnik Aljaž Rijavec: “Prvič sem zares brezdomec.”.

Čeprav pravi, da za potovanja ne potrebuje veliko, pa je nekaj stvari za Aljaža vendarle nujnih. Za vsako potovanje so potrebni dobri čevlji, ki jih lahko imaš tako za visokogorje in mraz kot za kavo ob morju. Pa nepremočljiva vetrovka, ker res ni “fajn”, če te v visokogorju ulovi dež. Seveda telefon – tako za orientacijo kot za delo in objavljanje na Facebooku. Kot najpomembneje pa navaja – presenetljivo – čepke za ušesa.

Aljaž Rijavec
Foto : Aljaž Rijavec, osebni arhiv

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar