Sofía Jirau prva manekenka z Downovim sindromom, ki nosi “angelsko” perilo

Magazin 18. Feb 202213:18 0 komentarjev
Sofía Jirau
Pinterest

Sofía Jirau iz Portorika se je zapisala v zgodovino kot prva manekenka z Downovim sindromom, ki je podpisala profesionalno pogodbo za ameriško znamko Victoria's Secret, ki sicer slovi po najlepših modelih ali, kot jim sama pravi, angelčkih. Dolgonoga Sofia je pokazala, da za pogumne ženske, ki si upajo sanjati, meje ne obstajajo.

24-letna Portoričanka je novico objavila na svojem Instagramu, saj je skupaj še s 17 dekleti z vsega sveta podpisala pogodbo za posebno kampanjo Love Cloud Collection, ki jo na trg pošilja priljubljena znamka perila in kopalk Victoria’s Secret. Ob izbranih črno belih fotografijah v modrčku je Jiaru napisala, da se zahvaljuje znamki, da so v njej prepoznali manekenko ”brez meja”.

”Nekoč sem sanjala, da bi postala Victorijin angelček, in danes so se moje sanje uresničile. Končno vam lahko povem svojo veliko skrivnost: sem prvi model znamke Victoria Secret’s z Downovim sindromom. Hvala, Victoria’s Secret, da ste me videli kot model, ki nima meja #NoLimits, in da sem postala del posebne kampanje Love Cloud Collection.” Dodala je še: ”V notranji in zunanjosti ni meja.” Love Cloud Collection je posebna kampanja, ki združuje zelo posebne ženske, ter je povsem drugačna, zelo pomembna pot, ki jo je ubrala znamka.

Jiaru je svojo kariero začela leta 2019 v domačem Portoriku, svoj prvi manekenski nastop pa je imela na newyorškem tednu mode 2020. ”Že kot deklica sem verjela, da bom kot odrasla ženska postala manekenka in poslovna ženska. Moje sanje se uresničujejo,” je povedala mlada lepotica za revijo People.