Spoznajte Simbo, kozlička z več kot pol metra dolgimi ušesi

Magazin 09. Jul 202220:54 > 10. Jul 2022 11:08
simba kozliček
Akhtar Soomro/REUTERS

Spoznajte kozlička Simbo, ki navdušuje spletno sfero s svojimi neverjetno dolgimi ušesi, merijo že 55 centimetrov, a še vedno rastejo. Se bo z njimi zapisal v Guinnessovo knjigo rekordov?

Odkar se je 4. junija rodil v Karačiju v Pakistanu, je kozliček Simba na YouTubu in drugih kanalih dobil že več tisoč oboževalcev – in to z ušesi.

Ko se je Simba rodil, so bila ta dolga 48 cm. V dobrem mesecu dni so zrasle še za 7,5 cm in nič ne kaže, da bi se tam ustavile, je za tiskovno agencijo Reuters povedal njegov vzreditelj Mohamad Hasan Narejo. “Dobil je posebne naušnike, tako da lahko z lahkoto teče in se igra, ne da bi se zapletel,” je dejal. Narejo je Simbine podatke poslal združenju, ki je pristojno za Guinnessovo knjigo rekordov. A za zdaj še ni prejel odgovora, ali bo kozel s svojimi ušesi zapisan v knjigo rekordov.

simba simba
Akhtar Soomro/REUTERS
simba simba
Akhtar Soomro/REUTERS
simba, kozliček simba, kozliček
Akhtar Soomro/REUTERS

Narejo, ki sicer dela v oddelku za kontrolo zračnega prometa na letališču v Karačiju, je strasten kozjerejec in ima za Simbo velike načrte. Njegovo sem epa želi shraniti v gensko banko. “Simbino seme nameravam shraniti za umetno oploditev, da se lahko njegov rod nadaljuje, če, bog ne daj, umre,” je dejal Narejo.

Trikrat na dan hrani Simbo z mlekom, prav tako je svojega kozla s črno ovratnico zaščitil pred uroki.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.