Sprememba zadnji hip: Ana Roš ne bo odprla restavracije v luksuznem letovišču

Magazin 03. Jul 202310:56 3 komentarji
ana roš
Denis Sadiković/N1

Ekipa slovenske kuharske mojstrice Ane Roš vendarle ne bo sodelovala v novem luksuznem letovišču Petram Resort & Residences v Savudriji. Kaj je botrovalo odločitvi?

Kljub drugačnim napovedim v novem luksuznem letovišču Petram Resort & Residences v Savudriji ne bo restavracije Ane Roš Stojan.

Slovenska svetovno znana kuharska mojstrica je pred predstavnikov za stike z javnostmi sporočila, da so se sicer po nekaj mesecih skupnega dela odločili, da restavracije ne bodo odprli v sodelovanju z letoviščem.

“Po nekaj mesecih skupnega dela pri ponudbi izjemnih kulinaričnih doživetij na strehi letovišča Petram sta se obe strani dokončno odločili, da restavracije ne bosta odprli skupaj. Vso ponudbo hrane in pijače v letovišču bo upravljala lastna ekipa letovišča Petram,” so sporočili njeni predstavniki za javnost.

Kot so dodali, je do razhoda prišlo zaradi nepremostljivih razlik v mnenjih z vodstvom letovišča in pristopom h gostinstvu ter težav, s katerimi se panoga sooča v zadnjem obdobju. Obe strani sta se zato dogovorili, da prekineta sodelovanje, tako da restavracija ne bo delovala pod vodstvom Ane Roš in njene ekipe.

Predvideno je bilo, da bi delovala kot najeta svetovalka

Gradnja luksuznega letovišča se je sicer končala pred kratkim. Kompleks se razteza na 85.000 kvadratnih metrih in omogoča veličasten razgled na Piran, Portorož, Piranski in Tržaški zaliv.

Predvideno je bilo, da bi Ana Roš z letoviščem sodelovala v vlogi “consultinga” oziroma kot najeta svetovalka, je v začetku leta pojasnila v intervjuju za N1.

To pomeni, da bi imela v restavraciji svoje ključne ljudi, ustvarila bi meni in vinsko karto, ni pa to njena hišna restavracija.

Predvideno je bilo, da bi vodenje restavracije in koktajl bara v savudrijskem letovišču sčasoma prevzel Leonardo Fonseca, ki je z Roš Stojan pet let vodil kuhinjo v Hiši Franko, vendar se to zdaj očitno ne bo zgodilo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje