Sta Meghan Markle in princ Harry razočarala z (ne)dobrodelnostjo?

Magazin 09. Jan 202209:00
Delite:
dvojec sussex
Foto: Profimedia

Številke iz leta 2020 so pokazale, da sta Meghan in Harry, vsaj kar zadeva dobrodelno področje, veliko govorila, naredila pa bore malo.

Meghan Markle in princ Harry sta zlasti pri svojih gorečih oboževalcih vedno uživala veliko spoštovanja predvsem zaradi svoje velike želje po dobrodelnosti in viziji, da bi tudi po odhodu iz kraljeve družine pomagala tistim, ki so pomoči resnično najbolj potrebni.

V ta namen sta tudi ustanovila dobrodelno fundacijo Archwell, v programu katere sta obljubila zavzemanje za izboljšave na številnih področjih, njune velike in predvsem visokoleteče obljube pa so po zadnjih podatkih ostale pravzaprav zgolj in samo to – obljube. Glede na finančne izpiske iz leta 2020, poroča britanski Daily Mail, sta namreč za dobrodelnost v letu dni zbrala zgolj slabih 50.000 funtov, za njune odvetnike, ki so jima pri ustanovitvi fundacije pomagali s papirologijo, pa sta odštela kar dobrih 55.000 funtov.

Njuna predstavnica je sicer pojasnila, da sta vojvoda in vojvodinja Susseška delo v organizaciji Archwell postavila na stranski tir zaradi pandemije koronavirusa in gibanja Black Lives Matter, v prihodnje pa se ji želita posvetiti s polno paro in nadaljevati čudovito delo, ki ga je opravljala že Harryjeva mama, princesa Diana. Ali so njune namere iskrene, bomo torej videli že zelo kmalu.

Komentari

Vaš komentar