Steve Carell je imel med snemanjem znane nanizanke veliko težavo

Magazin 10. Jan 202312:15
Steve Carell
Profimedia

The Office so začeli predvajati leta 2005, s snemanjem pa so končali leta 2013. V njej je slavni igralec upodobil Michaela Scotta, nerodnega, a dobronamernega regionalnega menedžerja pri podjetju Dunder Mifflin.

Do takrat, ko je Steve Carell zapustil šov v sedmi sezoni, je njegov lik Michael uresničil že skoraj vse svoje sanje. Leta je delal pri Dunder Mifflinu, spletel pristna prijateljstva s številnimi zaposlenimi in celo srečal žensko svojih sanj, Holly Flax (Amy Ryan). Ko je Carell zapustil šov, sta se Holly in Michael preselila v Kolorado, da bi bila bližje njeni družini, in čeprav se je njegov čas v Dunder Mifflinu končal z njegovim odhodom, je Michael končno dočakal srečen konec.

Med snemanjem pa se je zvezdnik soočal z nenavadno težavo, in sicer z nenehnim potenjem. Rainn Wilson, ki je igral Michaelovega pretirano predanega pomočnika Dwighta Schruteja, se v svoji knjigi Bassoon King spominja, da so igralčeve ”čezmerno delujoče žleze znojnice” sprožile nekaj precej čudnih zahtev na snemanju. Ker je bil Steve Carell tako prepoten, bi bila njegova oblačila brez posredovanja videti umazana, in to bi bilo seveda vidno tudi na kameri. Tako je morala ekipa najti edinstveno rešitev.

Da bi mu pomagali, je produkcijska ekipa na snemanju vzdrževala nizko temperaturo 17 stopinj Celzija, da bi čim bolj preprečila potenje. Kot si lahko predstavljate, to ni ravno ustvarilo zabavnega delovnega okolja za ljudi, ki se potijo normalno, zato so vsi drugi med snemanjem zmrzovali. Po Wilsonovih besedah ​​je ekipa sčasoma morala zagotoviti diskretne grelnike prostora in jih skriti po celotnem setu za igralce, ki preprosto niso mogli prenesti mraza.

Čeprav si oboževalci želijo, da bi ostal vseh 9 sezon, je jasno, da je imel Steve večjo ribo na muhi. Kmalu po tem, ko je zapustil nanizanko, se je njegova zvezda zasvetila še bolj kot kdaj prej. Leta 2014 je dosegel svojo prvo nominacijo za oskarja in se pojavil tudi v drugih oskarjevskih filmih, še naprej pa je seveda izkoriščal tudi svoje korenine oz. status zvezdnika komedije.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.