Steven Tyler po rehabilitaciji pripravljen na nove podvige

Magazin 06. Jul 202213:45
Delite:
Steven Tyler
Foto: Profimedia

Frontman skupine Aerosmith Steven Tyler je zapustil kliniko za zdravljenje odvisnosti.

Priljubljena skupina je v maju objavila, da je Steven Tyler odšel na zdravljenje, potem ko se je po desetih letih treznosti ponovno predal omami. “Gre mu izjemno dobro in veseli se vrnitve na oder,” je javnosti sporočil njegov predstavnik. Ustanovo je zapustil pred kratkim, v njej je preživel več kot 30 obveznih dni.

Njegovi kolegi iz banda Joe Perry, Tom Hamilton, Joey Kramer in Brad Whitford so takrat v izjavi zapisali, da je Tyler prostovoljno vstopil v program zdravljenja, da bi se osredotočil na zdravje in okrevanje. Odvisnost od drog se mu je ponovila po operaciji stopala, ko je želel obvladati bolečino, da bi lahko čim prej nastopal.

Zvezdnik je tudi spregovoril o svojem potovanju treznosti: od Aerosmithovih zgodnjih dni napornega žuriranja do njegovega neuspešnega rehabilitacijskega obdobja v osemdesetih. “Mislim, da niso obstajali bendi, ki bi takrat vedeli, kaj je treznost. Enostavno nisem mogel narediti dovolj. Nisem mogel priti dovolj visoko.”

Ko so njegovi kolegi in vodstvo leta 1988 izvedli intervencijo, se je streznil. “Mislili so si: poskrbite, da bo glavni pevec trezen, in bo konec vseh težav. Torej sem se streznil, potreboval pa sem veliko let, da sem premagal jezo, da so me poslali na rehabilitacijo, medtem ko so šli na počitnice. Toda danes sem jim hvaležen za svojo treznost.” Po letu 2009 je ostal čist, na kar je bil zelo ponosen.

Rokerjev odhod z rehabilitacije se je časovno ujel z novico, da je žena bobnarja Joeyja Kramerja, s katero je bil poročen 13 let, umrla pri 55 letih. Glasbenikov predstavnik je potrdil, da je Linda, nekdanja pogodbena skrbnica za Hewlett-Packard, umrla 22. junija.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar