Številne razjezilo bizarno vprašanje na hrvaškem Milijonarju: Št ndstj vm ptnj?

Magazin 15. Maj 202305:55 1 komentar
Hrvaški milijonar
HRT/Posnetek zaslona

V hrvaški verziji kviza Milijonar je tekmovalec Jordan Grgurač že v uvodnem delu prejel precej bizarno vprašanje. Čeprav je ugotovil, v čem se skriva trik, je izbral napačen odgovor in tako odšel domov praznih rok. Številni na družbenih omrežjih so po oddaji udeležencu stopili v bran, češ da je bilo vprašanje pretežko za napredovanje na naslednjo stopnjo.

V četrtek zvečer se je na hrvaški televiziji predvajal kviz Milijonar, v katerem je kot tekmovalec sodeloval Jordan Grgurač, ki je izpadel že v uvodnem delu in tako ostal brez priigranega denarja.

Potem ko je pravilno odgovoril na štiri vprašanja, je sledilo peto, ki se je glasilo: “Št ndstj vm ptnj?“. Ponujeni odgovori pa so bili pod A: vkl, B: knsnnt, C: ptnk in D: vlk slv. Čeprav je udeleženec kviza ugotovil, v čem je trik vprašanja, na koncu ni izbral pravilnega odgovora. Ta se je namreč skrival pod izbiro A (vkl), poroča Index.hr.

Da bi lažje razumeli – vprašanje se je glasilo: “Što nedostaje ovom pitanju?” (Kaj manjka temu vprašanju, op. a.) Pravilni odgovor so bili vokali (vkl) oziroma samoglasniki.

Grgurač je bil nad izpadom presenečen, presenečeni pa so bili tudi gledalci, ki po oddaji niso skoparili s kritikami. Mnogi so namreč na družbenih omrežjih potožili, da vprašanje ni bilo dovolj lahko za začetno stopnjo in da ne bi smelo biti na kvizu.

“Zdaj ste vsi pametni. Vsakomur se lahko zgodi takšna situacija”, “Je to sploh vprašanje?”, “Tudi sam bi izpadel. Mene so učili samoglasnike, ne pa vokalov”, “To ni kviz inteligence. Popolnoma zgrešeno vprašanje. V resnici sploh ni vprašanje. Je zgolj dokaz, da tisti, ki sestavljajo ta vprašanja, nimajo več idej za nova”, ”Kakšno je to vprašanje”, ”Katastrofalno vprašanje”, “Ko sem jaz hodil v šolo, smo jim rekli samoglasniki”, “Ne spomnim se, da bi samoglasnike kdajkoli imenovali vokali”, “Vprašanje je debilno”, so bili po poročanju Index.hr odzivi nekaterih.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje