Švedsko mesto, v katerem ljudje zmrzujejo za 3.145 evrov

Magazin 07. Jan 202311:10 0 komentarjev
Vilhelmina
Pär Andersson/YOUTUBE

Isstolpsittning ali sedenje na ledu je tekmovalna dejavnost v švedskem mestu Vilhelmina. V tej evropski državi ga organizirajo vsako leto februarja v okviru dogodka Vilhelmina Winter Weekend.

Toplo oblečeni tekmovalci se po lestvi povzpnejo na približno dva metra in pol visok ledeni prestol in na njem sedijo do 51 ur, da bi zmagali. Vsakih nekaj ur jim dovolijo, da za približno deset minut zapustijo sedež in gredo na stranišče.

Vilhelmina
Pär Andersson/YOUTUBE

Ne le da morajo pri zahtevni nalogi prenašati nizke temperature, ki se lahko februarja na Švedskem spustijo tudi do –20 stopinj Celzija, tudi časa si ne smejo krajšati z uporabo pametnih telefonov in podobnih elektronskih naprav.

Vilhelmina
Pär Andersson/YOUTUBE

Isstolpsittning je izziv za telo in duha. Najtežji del tekmovanja je, ko se znoči in se tekmovalcem začnejo zapirati veke. Tisti, ki si želijo zmage, se trudijo ne zaspati ali zdrsniti z ledenega prestola. Če se jim to pripeti, so izločeni iz tekmovanja.

Vilhelmina
Pär Andersson/YOUTUBE

Zmaga tisti, ki po 51 urah ostane na ledenem prestolu. Denarna nagrada znaša 35.000 švedskih kron oziroma približno 3.145 evrov, piše punkufer.hr.

Če bi se radi preizkusili na letošnjem tekmovanju, si lahko več podrobnosti preberete na uradni spletni strani Wilhelmina Winter Weekend.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!