Ta poljub princese Diane in princa Charlesa se je za vedno zapisal v zgodovino

Magazin 02. Okt 202113:31
Princesa Diana
Profimedia

Se še spomnite poroke princa Charlesa in princese Diane? Kaj pa njunega poljuba pred zbrano množico? Vse do danes se govori o njem in prav gotovo je obrnil tok zgodovine kraljevih porok.

Veličastno poroko princa Charlesa in princese Diane so v neposrednem televizijskem prenosu spremljali milijoni po vsem svetu, številni pa do danes niso pozabili sočnega poljuba, ki sta si ga mladoporočenca izmenjala na balkonu Buckinghamske palače in tako za vedno spremenila tradicijo britanske kraljeve družine.

Poljub, ki je pisal zgodovino

Do njune poroke kaj takšnega pri britanskih kraljevih parih nismo videli, nato pa je to postala tradicija in pozneje smo podoben poljub lahko videli tudi na poroki princa Williama in Kate Middleton kakor tudi na poroki princa Harryja in Meghan Markle.

Princesa Diana
Profimedia

Zdaj poljub na balkonu pomeni nekakšen vrhunec kraljevega slavja, ko zbrana javnost čaka na ta “sočni” trenutek in se veseli skupaj z mladoporočencema.

Princesa Diana je bila znana po tem, da je postavljala nova pravila in nove kraljeve trende, in to ji je odlično uspevalo. Zdi se, da si je prav zaradi nje marsikatera kraljeva dama pozneje veliko več upala. Še zlasti pa to velja za Meghan Markle, ki je na dvoru naredila pravo malo revolucijo.

Ne le da si je dovolila povsem drugačne modne kombinacije, uprla se je tudi temu, da bi se takoj po rojstvu sina Archieja postavila na ogled javnosti – to je storila šele nekaj dni zatem, ko si je nekoliko odpočila in se je lahko v miru pripravila na ta velik dogodek.

Princesa Diana je bila v marsičem prva, njen vpliv pa se na britanskem dvoru čuti še dan danes, saj se ji velikokrat pokloni tudi vojvodinja Kate Middleton, ki rada posnema njene modne kombinacije in nosi njen nakit.