Taylor Swift podira vse rekorde: med top 10 sočasno štirje njeni albumi

Magazin 18. Jul 202306:47 0 komentarjev
Taylor Swift
PROFIMEDIA

Ameriška pevka Taylor Swift je z albumom Speak Now (Taylor's Version) na glasbenih lestvicah že presegla več rekordov. Njen album se je uvrstil na prvo mesto ameriške lestvice albumov, s čimer je 33-letna pevka hkrati postala prva ženska v zgodovini s sočasno štirimi albumi na lestvici top 10, je objavila ameriška revija Billboard.

Speak Now (Taylor’s Version) je dvanajsti album Taylor Swift, ki se je uvrstil na vrh ameriških glasbenih lestvic. S tem je prehitela Barbro Streisand, ki je doslej imela največ albumov na prvem mestu lestvic v ZDA, in sicer 11.

Poleg tega albuma so na ameriških lestvicah trenutno še pevkini albumi Midnights, ki je na petem mestu, Lover na sedmem mestu in Folklore, ki zaseda deseto mesto.

Pred Swift sta imela hkrati štiri albume na lestvici top 10 le Herb Alpert in pevec Prince. Pri zadnjem je to bilo po njegovi po smrti leta 2016, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Speak Now (Taylor’s Version) je nova različica že posnetega albuma Speak Now iz leta 2010. Zaradi spora s svojo nekdanjo glasbeno založbo se je Swift odločila, da bo ponovno posnela stare albume in s tem prosto razpolagala s pravicami.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!