The Rolling Stones ob 60-letnici dobili 12 znamk kraljeve pošte

Magazin 15. Jan 202210:002 komentarja
Delite:
The Rolling stones
Foto: Profimedia

Britanska kraljeva pošta bo ob letošnji 60. obletnici ustanovitve skupine Rolling Stones izdala 12 poštnih znamk. Z njimi se bo poklonila zasedbi, ki je leta 1962 nastala v Londonu. Na osmih bodo upodobljene fotografije z njihovih najbolj znanih nastopov, na dveh fotografije članov, na dveh pa posterja, s katerima so napovedali svetovno turnejo.

Na znamkah s fotografijami z njihovih najbolj znanih nastopov bo med drugim upodobljen spomin na koncert, ki so ga odigrali 5. julija 1969 v Hyde parku v Londonu, le dva dneva po smrti ustanovnega člana Briana Jonesa. Na brezplačnem festivalu na prostem, poimenovanem Stonesi v parku, je s skupino prvič nastopil nadomestni kitarist Mick Taylor, ki ga je pozneje zamenjal Ronnie Wood.

The Rolling Stones
Foto : Profimedia

Starodobna plakata

Na znamkah bodo med drugim fotografije s koncertov v nizozemskem Rotterdamu avgusta 1995 in na festivalu v Knebworthu avgusta 1976. Štiri znamke pa bodo na voljo v obliki miniaturnega lista in bodo vsebovale dve skupni fotografiji članov zasedbe ter dva njihova starodobna plakata s svetovnih turnej.

Rolling Stones, znamka
Foto : Profimedia

Fantje tesno sodelovali z Britansko kraljevo pošto

Legendarni člani skupine Mick Jagger, Ronnie Wood in Keith Richards so tesno sodelovali z Britansko kraljevo pošto pri pripravi znamk, na katerih bo tudi bobnar Charlie Watts, ki je umrl avgusta lani.

Rolling Stones so šele četrta glasbena skupina, ki jim je britanska pošta posvetila znamke. Pred njimi se je poklonila zasedbam The Beatles leta 2007, Pink Floyd leta 2016 in Queen leta 2020.

Komentari

Vaš komentar