Stanovanje v Šibeniku razglašeno za najlepše v Evropi. Vam je všeč?

Magazin 08. Nov 202205:28 1 komentar
Šibenik
Ante Vrban

Eno največjih in najprestižnejših svetovnih nagrad na področju arhitekture, gradbeništva, notranje opreme in poslovanja z nepremičninami – International Property Awards – je letos prejel priznani hrvaški arhitekt Ante Vrban.

Na podelitvi, ki tradicionalno vsako leto poteka v Londonu in na kateri se na enem mestu predstavi petsto del najbolj uveljavljenih evropskih arhitekturnih in oblikovalskih studiev, je Ante Vrban zmagal v kategoriji Residential Interior Private Residence (interier zasebnega stanovanja).

Šibenik
Ante Vrban

Nagrado je prejel za ureditev slikovitega stanovanja v središču Šibenika, ki je razglašeno za najlepšo zasebno nepremičnino v Evropi.

Šibenik
Ante Vrban

Gre za popolnoma obnovljeno stanovanje, veliko 90 kvadratnih metrov, ki je v kamniti palači Šižgorić na šibeniški rivi, zgrajeni leta 1871. Že na prvi pogled navduši z visokimi stropi in vitraži, a tudi z veliko naravne svetlobe, ki prodira v notranjost z vseh strani in daje stanovanju romantičen pridih.

Šibenik
Ante Vrban

Stanovanje v Šibeniku je bilo prenovljeno z najnovejšo tehnologijo obdelave materialov, vendar v duhu časa, iz katerega izhaja. Obsega veliko spalnico, prostorno dnevno sobo, kuhinjo, kopalnico in stranišče.

Šibenik
Ante Vrban

“V veliko čast mi je, da je moje delo znova ovrednoteno na mednarodnem prizorišču. To je bila tudi lepa promocija naše države v Londonu. S svojim delom skušam vedno promovirati Hrvaško. Dejstvo, da prihajam iz tako lepe, a majhne dežele, mi nikoli ni bilo opravičilo, da se ne bi preizkusil v svetu, in to pravim vsem mladim na poti, kot je moja. Izplača se delati in potem sanjati velike sanje,” je sklenil Ante Vrban.

Šibenik
Ante Vrban

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje