Trend: Obleke tega poletja, ki so še bolj drzne od všitih tangic

Magazin 16. Avg 202216:45 0 komentarjev
Street Style
Profimedia

Poletna obleka z izrezi, ki se nosi kot druga koža, je dokazano trend tega poletja.

Nekaj nalezljivega je v oblikovanju blagovne znamke Marcia, tistih oblekah, ki jih nosite brez spodnjic in jih to poletje vidite povsod. Nekaj, kar je takoj kul, nonšalantna vitalnost, zagon, je-ne-sais-quoi, ki ne deluje klišejsko. Oblikovalka Emma Reynaud je v zgodnjih 30. letih, blondinka, visoka, lepa in dobro oblečena.

Kot popolno utelešenje nove Francozinje je svojo blagovno znamko ustvarila na podlagi ognjevitih 80. let in pariških noči, ki so zaradi skupine neverjetnih prijateljev (vrhunska Mica Argañaraz, igralka Adèle Exarchopoulos in fotograf Pierre-Ange Carlotti) postale vznemirljive in vročične. Ime Marcia? Izvira iz njene “absolutne ženske”, ki jo poje Catherine Ringer iz Rite Mitsuko: “Marcia pleše z nogami, naostrenimi kot sekači, z dvema puščicama, ki dajeta ideje, občutke …”

Usodna Marcia? Da, vendar v svojem času.

Znamka, ki je nastala leta 2018 iz želje po ustvarjanju seksi oblačil z brezhibno preprostostjo, želi nagovoriti vse ženske: “Moje prve prototipe vedno pomerijo ženske z različno morfologijo, nato pa na podlagi teh pomerjanj prilagodim in preoblikujem svoje modele, da ustrezajo vsem tipom postave.”

Skrivnost se skriva v Oeko-te, etično razkošnem materialu druge kože, ki oblikuje vse njene modele. Ta raztegljiva tkanina iz recikliranih ribiških mrež je dobra za planet in našega duha.

Raztegljiva tkanina, izdelana iz recikliranih ribiških mrež, je dobra za planet in moralo, saj ne sprošča škodljivih snovi, hkrati pa poudarja silhueto (stilska vaja, ki so jo potrdile Camille Charrière, didžejka Clara 3000, Ana Girardot).

Na modnem področju je značilen izzivalen kroj po vsem telesu. Kot da bi bile prerezane na dvoje, te cevaste obleke in drugi lepi topi, hlače s čipkami, kopalke in razkrivajo kožo v igri skritega in razkritega z najlepšim učinkom. Seksi, a ne vulgaren, tu je celotna umetnost sugestije – zabavamo se s telesom, drzno brez hlačk ali s prekrivanjem telesa z zapeljivimi detajli.

Marcijine silhuete so v skladu s trenutnimi željami, sredi razcveta samozavesti, in so odraz obdobja, v katerem se ženske bolj kot kdaj prej uveljavljajo z oblačili, ki so vektor identitete in odsev generacije, ki si upa in potrjuje. Seksi, kul in močna – to je kredo, ki ga je Emma spremenila v svojo razbijajočo zastavo. Marcia ali svobodna in neomejena moda v letu 2022? To je velik “da”.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!