Triki, kako se na naraven način znebiti podočnjakov

Magazin 29. Nov 202112:15 0 komentarjev
ženska
Profimedia

Namesto da se vsak dan trudite zakriti temne kroge pod očmi, raje razmislite, kako bi jih omilili ali se jih znebili. Obstaja nekaj naravnih načinov.

Ne glede na to, kako zelo se uredite, podočnjaki dajejo vtis neprespane noči, postarajo ali delujejo, kot da ste popolnoma izčrpani, čeprav je ura šele 10 dopoldne. Stalno prekrivanje s kozmetičnimi izdelki bo vašo težavo rešilo le začasno, poleg tega lahko z debelimi nanosi povzročite vnetje pod očmi, česar si seveda ne želite.

Raje se osredotočite na iskanje dolgoročnih rešitev. Delno ima prste sicer vmes genetika, a vsaj malo lahko videz črnih “vrečk” pod očmi omilite na naravne načine.

Pomagajo vam lahko naslednji triki:

Zdravi načini sproščanja stresa

Stres za telo ne pomeni nič dobrega in lahko naredi veliko škode, ki doleti tudi področje pod vašimi očmi. Čez dan smo pogosto prisiljeni zadržati reakcije in čustva, da bi lahko kljub stresu opravili vse naloge, vendar to ne pomeni, da mora tako ostati. Poiščite načine, kako vsak dan sprostite in sproti opravite z nepredelanimi čustvi, preden se ta nakopičijo.

Nekaj idej:

 • globoko dihanje
 • meditacija ali joga
 • katerakoli oblika vadbe
 • poslušanje glasbe
 • kuhanje
 • sprehod
 • posvečanje časa hišnemu ljubljenčku

Če boste v posteljo legli sproščeni in brez skrbi, se vam obeta kakovosten spanec.

Hladna žlica

Na podočnjake za 15 minut položite mrzlo žlico ali drug primeren hladen obkladek. Podočnjaki ne bodo čudežno izginili, lahko pa s tem omilite njihov videz. Ta trik pomaga tudi proti jutranji zabuhlosti. Podobno kot pri modrici bo tudi predel pod očmi svetlejši, zato boste videti veliko bolj sveže.

Poiščite živila, ki vsebujejo veliko železa

Med takšna živila spadajo meso, ribe in morski sadeži, žita, stročnice, zelena listnata zelenjava … Tudi pomanjkanje železa lahko namreč poskrbi za temne podočnjake, saj pomaga pri transportu kisika po telesu. Pred področjem okoli oči so seveda na vrsti vitalni organi, mišice in še kaj, zato pod očmi nastanejo temni krogi.

Reden spalni ritem

To seveda ni nič novega, vendar ga morda še vedno niste vzpostavili. Če vsak dan vstajate zelo zaspani in se prebudite šele nekje do kosila, potrebujete več ur spanja in predvsem urejen spalni ritem. Ta tehnika bo le počasi vplivala na vaše ”temne kroge”, a boste obenem doživeli še druge pozitivne posledice, kot so boljša osredotočenost, več energije in sprejemanje bolj preudarnih odločitev.

Nekaj smernic, ki lahko pripomorejo k boljšemu spancu:

 • Nič kofeina po poldnevu.
 • Vsak dan v posteljo ob isti uri.
 • Brez uporabe elektronskih naprav vsaj pol ure pred spanjem.
 • Lahko prebavljiva večerja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!