Umrla pevka Lisa Marie Presley

Magazin 13. Jan 202306:16 1 komentar
Lisa Marie Presley
PROFIMEDIA

V 55. letu starosti je umrla hčerka zvezdnika Elvisa Presleyja in ameriška pevka Lisa Marie Presley. Umrla je v bolnišnici, kamor so jo odpeljali, potem ko je doma doživela srčni zastoj.

V četrtek je v starosti 54 let umrla ameriška pevka Lisa Marie Presley, edina hči zvezdnika rokenrola Elvisa Presleyja. Kot je sporočila njena mati, je umrla v bolnišnici v okolici Los Angelesa, kamor so jo odpeljali zaradi srčnega zastoja.

“S težkim srcem moram sporočiti uničujočo novico, da nas je zapustila moja čudovita hči,” je v izjavi zapisala njena mati Priscilla Presley. Kot je še dodala, je bila “najbolj strastna, močna in ljubeča ženska, kar sem jih kdaj poznala”.

Lisa Marie se je sicer ta teden še udeležila podelitve zlatih globusov, na kateri je nagrado za najboljšega igralca prejel Austin Butler, ki je v filmu Elvis upodobil njenega očeta.

Svojo glasbeno pot je začela z debitantskim albumom To Whom It May Concern leta 2003. Sledil je album Now What iz leta 2005, oba pa sta se uvrstila med prvih 10 na lestvici albumov Billboard 200. Tretji in zadnji album Storm and Grace je izšel leta 2012.

Priznana glasbena revija Rolling Stone je ob izidu zadnjega albuma zapisala, da ta obsega nabor country, folk in blues sklad, s katerimi je pevka počastila svoje korenine z juga Amerike. Tudi pevka je ob izidu leta 2012 za omenjeno revijo povedala, da je svoje korenine znova odkrila, ko je postala starejša. “Vedno se mi zdi, da se moram boriti, ne vem, zakaj. Vendar sem se s tem v preteklosti le spotikala sama ob sebe,” je povedala za Rolling Stone.

Poročena je bila štirikrat, med drugim z Michaelom Jacksonom, s katerim se je poročila leta 1994, in Nicholasom Cageem, s katerim je v zakon stopila leta 2002.

Imela je štiri otroke, dva iz prvega zakona z glasbenikom Dannyjem Keoughom in dva iz četrtega z glasbenim producentom Michaelom Lockwoodom. Njen edini sin Benjamin Keough je po poročanju agencije Reuters umrl leta 2020, preživele pa so jo tri hčerke: 33-letna Riley Keough ter dvojčici Harper in Finley Lockwood, ki imata 14 let.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje