V 27 letih ni niti enkrat manjkal v službi, sledilo je presenečenje

Magazin 06. Jan 202405:45 4 komentarji
hiša Kevina Forda
Foto: Kevin Ford /GOFUNDME

Zgodba Američana, ki si v 27 letih ni privoščil niti enega prostega dne, je močno navdihnila njegove sodržavljane.

Kevin Ford je Američan, ki si v 27 letih ni privoščil niti enega dni dopusta ali bolniške odsotnosti. Javnosti je postal znan poleti leta 2022, ko je za svoje dolgoletno delo v restavraciji s hitro hrano Burger King na letališču v Nevadi dobil skromno darilo, a je bil zanj kljub temu zelo hvaležen.

V darilni vrečki je bila vstopnica za ogled filma v kinu, skodelica z logotipom znamke Starbucks, nekaj bombonov, dve pisali, dva obeska za ključe, plastičen nahrbtnik in čokoladna torta. Posnetek zadovoljnega Forda, ki odpira vrečko, je zakrožil po družbenem omrežju TikTok in postal viralen. Navdušeni uporabniki spleta so ob tem poudarili, da so Fordu pripravljeni finančno pomagati, zato je njegova hčerka kmalu po objavi posnetka ustvarila spletno stran za zbiranje donacij.

Z donacijami si je kupil hišo

V dobrem letu in pol se je na računu nabralo skoraj 450.000 dolarjev (412.300 evrov) prostovoljnih prispevkov in Ford si je ob izteku leta 2023 lahko kupil hišo. Pred kratkim je za ameriški medij TMZ povedal, da ima njegov novi dom 80 kvadratnih metrov bivalne površine ter da je hiša od službe oddaljena približno eno uro vožnje. “Ni dvorec, a je moja,” je dodal v videoposnetku, ki ga je delil z uporabniki TikToka. Pristavil je, da ga bodo hčerke in vnuki redno obiskovali. “Nikoli si nisem mislil, da bom kdaj imel svoj dom. To je božični čudež,” se je zahvalil vsem dobrodelnežem.

Ford še naprej dela v restavraciji in pravi, da izjemno uživa v delu s strankami.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje