V Avstraliji je novinarsko konferenco prekinil velik pajek

Magazin 17. Dec 202116:04 0 komentarjev
Yvette D'ath
Profimedia, posnetek zaslona

Splet je obkrožil posnetek, na katerem je avstralsko ministrico za zdravje Yvette D'Ath sredi tiskovne konference o covidu zmotil ogromen pajek.

Yvette D’Ath je na nedavni novinarski konferenci ravno pojasnjevala o dodatnih ukrepih v zvezi s covidom ter cepljenjem, ko jo je novinar prekinil: “Gospa ministrica, velikega pajka imate.” Po nogi ji je lezel pajek vrste huntsman.

Čeprav je očitno, da pajki niso njene najljubše živali, je srečanje prenesla mirno. “Lahko nekdo, prosim, spravi pajka z mene?” je dejala. Na pomoč je priskočil glavni zdravstveni uradnik John Gerrard in začel osemnožnega vsiljivca odganjati s svežnjem papirjev.

Ministrica se je nato pošalila, da bo nadaljevala, in se pretvarjala, da trenutno na sebi nima huntsmana in da naj ima to nekdo drug pod nadzorom, a “če se približa mojemu obrazu, mi povejte”. Ko se je pajek nekaj trenutkov za tem le umaknil, je olajšano dejala: “Uf, to pa je bil trenutek, kajne?” Preden je nadaljevala s konferenco, je še dodala: “Imamo covid in imamo huntsmane.”

Na twitterju se je D’Athova pozneje pridružila debati in ob videu zapisala, da med novinarsko konferenco ni bil poškodovan noben pajek.

Pajki huntsman so sicer precej veliki pajki, njihov razpon nog je lahko do 15 centimetrov. Pod tem imenom so znani zaradi svoje hitrosti in načina lova. Človeka ugriznejo, ko se počutijo ogrožene, in ugriz je lahko precej boleč in lahko povzroči alergijo. So pa pajki huntsman zaradi svoje velikosti in dlakavega telesa videti precej strašljivi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!