V Bovcu se bo ob koncu leta odvil filmski festival BOFF

Magazin 26. Dec 202215:45
BOFF
BOFF

Konec leta je že tradicionalno čas za bovški filmski festival BOFF (Bovec Outdoor Film Festival). Tokrat bo trajal štiri dni, od 27. do 30. decembra.

Bovec Outdoor Film Festival (BOFF), bovški festival filmov o naravi in športih v njej, se v torek, 27. decembra, začenja s pogovori in predstavitvami. Nato sledijo filmi od 28. do 30. decembra.

Kaj vse boste lahko videli?

Prvega dne, v torek, 27. decembra, BOFF zasede Strgulčevo hišo. Filmov na #boffsupertorek še ne bo na sporedu, zato pa se od 16. ure dalje zvrstijo predavanja in pogovori o knjigah. Skalarjevo brezno, Klemen Mihalič, Nace Novak, Jernej Šček, Emilio Comici in Dušan Jelinčič bodo akterji prvega festivalskega dne v veliki dvorani Stergulčeve hiše.

Filmske projekcije sledijo od srede do petka v Kulturnem domu Bovec, vsak dan z začetkom ob 17. uri. Tri filmske večere bi v grobem lahko poimenovali smučarsko-deskarski, avanturistično-alpinistični in družbeno-naravovarstveni.

Skupaj bo na sporedu 30 filmov, med njimi je pet domačih, ki jih bodo na festivalu zastopali tudi nekateri avtorji in akterji. Izmed vseh filmov bo občinstvo s svojimi glasovi zopet nagradilo dva filma, enega tujejezičnega in enega domačega.

Vsi filmi na boff.si.

BOFF

Ob filmih

Poleg bogatega “super torka” bo spremljevalni spored dopolnila fotografska razstava z naslovom Večna sprememba, ki bo na ogled na ulicah Bovca. V četrtek z začetkom ob 17. uri bo v Stergulčevi hiši predavanje in okrogla miza o trajnostni mobilnosti v Julijskih Alpah in Triglavskem narodnem parku, kar ni prvič tema na BOFFu. V petek BOFF pelje v jamo Srnico. Od srede do petka bo v kulturnem domu stojnica s knjigami, vsak dan bo tudi animacija za otroke.

Na BOFF se vrača tudi večerni glasbeni program, zato se tudi projekcije ne bodo vlekle pozno v večer. V baru Gouf v Stergulčevi hiši bodo v torek igrali Mihael Imperl & band, sledil jim bo deep house DJ Andrei, v četrtek pa nastopi bovški kantavtor Peter Della Bianca.

Vstopnice za vse festivalske dni so že na voljo na spletni strani festivala boff.si.

BOFF na Facebooku in Instagramu

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.