V Čilu se je rodil super dojenček. Tehtal je več kot 7 kilogramov

Magazin 30. Dec 202315:11 0 komentarjev
super dojenček, Čile, novorojenček, inkubator
Foto: Zajem zalona/YOUTUBE

Rojstva otrok s tolikšno težo so izjemno redka, veliki novorojenčki pa so tudi zdravstveno bolj ogroženi. Fantek je bil prepeljan na intenzivno nego, a je njegovo stanje stabilno.

7,105 kilograma težki deček se je rodil v četrtek zjutraj v bolnišnici v čilskem mestu Curanilahue in je doslej najtežji novorojenček, registriran v tej južnoameriški državi. Prejšnji “rekorder” je tehtal 6,7 kilograma, poročajo svetovni mediji.

Neimenovanega fantka so po rojstvu takoj odpeljali na intenzivno nego, v bolnišnici pa je ostala tudi njegova mama. Kot je za portal NST Online povedala porodničarka Marcie Venegas, so novorojenčki z veliko težo izpostavljeni povečanemu tveganju za hipoglikemijo (nizki vrednosti krvnega sladkorja), zlatenici in policitemiji, povečanemu številu rdečih krvničk. Po poročanju portala v bolnišnici fantkovo stanje označujejo za resno, a stabilno.

Najtežji dojenček, ki ga je rodila zdrava mati, je sicer po pisanju Guinnessove knjige rekordov bil deček, težak 10,2 kilograma, ki se je rodil v italijanskem mestu Aversi septembra 1955.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!