V Londonu se je zaključil teden mode in to so najopaznejše kolekcije

Magazin 25. Sep 202211:30
london teden mode pomlad 2023
Profimedia

V Londonu se je pravkar zaključil teden mode, na katerem so oblikovalci in modne znamke predstavile svoje kolekcije za pomlad in poletje 2023. Med predstavljenimi smo izbrali nekaj tistih, ki so požele največ zanimanja.

London med vsemi modnimi prestolnicami velja za mesto z največ domišljije, drznosti, inovativnosti in ekscentrike, zato so pričakovanja ob tednih mode vedno velika. Tudi tokrat so jih britanski ter gostujoči oblikovalci in modne znamke potešili in predstavili svoje videnje prihodnje pomladi in poletja. To je vključevalo široko barvno paleto, ki so jo še poudarjali številni cvetlični vzorci – zdi se, da kolektivna zavest še vedno stremi k pozitivi, veselju in radosti. Ta se kaže tudi v silhuetah, ki so bodisi oprijete in poudarjajo zapeljive linije ženskega telesa bodisi široke in prosto padajoče, da se poetično gibljejo med hojo. Vsekakor se bomo prihodnje leto veselili številnih razigranih trendov in igrive mešanice pisanih oblačil.

Paul Costelloe

Irsko-ameriški oblikovalec je oblikoval izredno lahkotno kolekcijo, v kateri so glavno vlogo igrali naborki, nenavadne silhuete, kostimi iz tvida, velike usnjene torbe in žareče barve.

london teden mode pomlad 2023
Profimedia

Erdem
Znamka je pravzaprav sinonim za cvetoče pomladno cvetje in romantične kose iz čipke. Tudi za prihodnje leto so predstavili kolekcijo čudovitih oblek v ženstvenih krojih s poudarjenim pasom, volančki, tilom in steznikom.

london teden mode pomlad 2023
Profimedia

David Koma
Kolekcija Davida Kome je nekoliko manj romantična in veliko bolj futuristično drzna, lahko bi jo opisali tudi kot luksuzni ulični stil s poudarkom na nekonvencionalnih materialih in seksapilu.

london teden mode pomlad 2023
Profimedia

Halpern
Je še kaj bolj zabavnega kot dobri stari disko? Ta je namreč služil kot navdih za pomladno kolekcijo znamke Halpern. Polna je bleščic, grafičnih vzorcev, naborkov in drapiranja, ki skupaj pišejo zgodbo o nepozabni noči.

london teden mode pomlad 2023
Profimedia

Susan Fang

Poezija med elementi je navdihnila mlado modno oblikovalko Susan Fang, ki je debitirala na londonskem tednu mode. Njena kolekcija je delikatna, a hkrati pusti zelo močan vtis. Zapleteno prepletanje materialov poskrbi, da so oblačila videti kot cvetlične skulpture.

london teden mode pomlad 2023
Profimedia

Nensi Dojaka
Subtilnost je glavna tema kolekcije albanske oblikovalke Nensi Dojaka. Prosojni materiali so obdelani z izrednim občutkom za detajle in neverjetno lahkotnostjo laskajo ženskemu telesu.

london teden mode pomlad 2023
Profimedia

Christopher Kane
Čeprav so oblačila precej enostavnih in prepoznavnih oblik, je Christopher Kane svojo novo kolekcijo začinil z zanimivimi motivi človeškega telesa. Nenavadno in kot nalašč za ekscentrično londonsko modno sceno.

london teden mode pomlad 2023
Profimedia

Richard Quinn
Na predstavitvi kolekcije Richarda Quinna so se številni spraševali, ali gre le za naključje ali je oblikovalec res oblikoval celotno linijo oblačil za žalovanje v samo desetih dneh. Vsekakor v njegovem veličastnem slogu – s pompoznimi silhuetami.

london teden mode pomlad 2023
Profimedia

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.