V Španiji hit aplikacija za najem bazena

Magazin 26. Jul 202107:36 > 09:33 0 komentarjev
Bazen
Javier Barbancho/REUTERS

Za osvežitev sredi poletja v osrednji Španiji ni več treba imeti zasebnega bazena ali tvegati okužbe s covidom-19 v prepolnih javnih kopališčih.

Aura Cenet, 21-letna natakarica iz Madrida, je razložila, da je skupaj s tremi prijatelji prek aplikacije Swimmy  preprosto najela bazen na vrtu hiše v mestu Arroyomolinos, 28 km jugozahodno od prestolnice. “Tu ste bolje zaščiteni, ni nikogar, ki bi vas lahko ogrozil. To je odlična ideja, mislim, da se ne bom več vrnila v javni bazen,” je povedala za Reuters.

Lastnica bazena, ki so ga najeli Cenet in njeni prijatelji, je aplikacijo začela uporabljati lani. “V bazenu redko uživam, tako da, če ga že uporabljam le nekaj ur, uživam v tem, da ga drugi lahko uporabljajo, denar pa mi pride zelo prav, ker je takšen bazen drago vzdrževati,” je povedala lastnica bazena, Vanessa Ghirardato.

Pandemija je spodbudila podjetja, ki se ukvarjajo s proizvodnjo in vzdrževanjem bazenov, saj se je več ljudi odločilo, da se bodo izognili javnim bazenom in plažam. Špansko podjetje Fluidra, največji svetovni proizvajalec opreme za bazene, je maja zabeležilo 40-krat večji dobiček in prepričani so, da bo povpraševanje po zasebnih bazenih verjetno ostalo veliko.

Tisti, ki imajo bazen, lahko z oddajanjem prek aplikacije Swimmy na mesec zaslužijo do 1.200 evrov, je dejala Estefania Leiva iz španske podružnice Swimmy. Podjetje je bilo sicer ustanovljeno leta 2017 v Franciji.

Koliko stane najem bazena?

Cene na območju Madrida se običajno gibljejo od 12 do 30 evrov na osebo za pol dneva. “Čeprav so se omejitve zaradi covida-19 letos sprostile, smo maja in junija podvojili število rezervacij v primerjavi z lanskim letom,” je dejala Leiva. Novi val okužb je sicer v tem mesecu prisilil več regij, da v zadnjih nekaj tednih ponovno uvedejo nekatere omejitve.

Leiva pravi, da 150.000 uporabnikov aplikacije izbira med približno 3.500 zasebnimi bazeni v Španiji in Franciji. Swimmy deluje tudi v Italiji, Nemčiji in ZDA.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!