V zimskem času nikar ne zanemarite sprehodov

Magazin 02. Dec 202109:00
zima
Profimedia

Ko se temperature spustijo in potrebujemo več slojev oblačil, radi obtičimo med štirimi stenami na toplem. Pa bi si morali vseeno vzeti čas za sprehod.

Če se v naravo že tako ali tako radi odpravite, verjetno tudi v zimskem času ne potrebujete posebnih razlogov za odhod v gozd. A vseeno, ko se vam ne bo ljubilo vstati s kavča, se spomnite teh razlogov:

Boljše počutje

Najbolj očiten razlog je, da se boste ob prihodu domov počutili precej bolje kot pred odhodom na sprehod. Svež zrak in vonj po gozdu bosta zbistrila vaše misli, vsaj začasno odpravila stres in skrbi ter vas poživila. Že po kakšnih 20 minutah lahko opazite spremembo v počutju, a vseeno si jih vzemite več, kadar le lahko. Poleg tega ni boljšega občutka, ko z mrzlega pridete na toplo in se pogrejete ob kakavu.

Lažje se boste osredotočili

V hitrem življenjskem tempu in ob številnih zadolžitvah potrebujete odmor. Verjetno ste že delali več ur zaporedoma in veste, kako težko zberete misli. Če si vmes privoščite vsaj kratek sprehod in z delom nadaljujete potem, se boste zbrali veliko lažje in tudi bolj učinkoviti boste. To pa je tisto, k čemur stremite, kajne?

Živeli boste v trenutku

Narava vam bo ponudila trenutke, ko boste ostali brez besed in se počutili zares žive. Naj bo to zaradi najlepšega sončnega zahoda, razgleda ali drugih magičnih prizorov. Spet boste lahko našli smisel in postali hvaležni za majhne stvari v življenju. Te pa so tiste, ki polepšajo dneve.

Mentalno zdravje in vitamin D

Nenehno zadrževanje doma lahko vpliva tudi na vaše mentalno zdravje, ne le fizično. Lahko se počutite osamljeno, postanete razdražljivi ali dovolite, da skrbi vodijo vaše življenje. Če se nastavite sončnim žarkom, boste vase vsrkali tudi nekaj vitamina D, ki ga telo pozimi še bolj potrebuje.

Komentarji (0)

Prikaži vse komentarje