Valentino predstavlja visoko modo za vse postave in starosti

Magazin 29. Jan 202214:45 0 komentarjev
valentino
Profimedia

Valentino je ena od znamk, ki je navdušila na pariškem tednu visoke mode.

Valentino je na pariškem tednu mode predstavil svojo haute couture kolekcijo za pomlad in poletje 2022. Manekenke so se v dih jemajočih kreacijah sprehodile po minimalistično urejeni Place Vendôme. Sporočilo kolekcije je segalo dlje od modnega mojstrstva. Kreativni direktor Pierpaolo Piccioli je z njo želel izzvati pogovor o odnosu do svojega telesa. Dokazal je, da popolno izdelana kreacija pristaja prav vsaki ženski, s tem pa želel začeti pogovor o utrjenih standardih visoke mode.

valentino
Profimedia

Na modno pisto je prva stopila manekenka Kristen McMenamy. Ikonični supermodel je nosil malo črno obleko z izrezljanim zgornjim delom. Tako je odprla kolekcijo, ki raziskuje “anatomijo” visoke mode in pomen kroja na različnih tipih teles. Poleg britanske supermanekenke so nastopile Adut Akech, Mariacarla Boscono in Hannelore Knuts.

moda
Profimedia

Raznolika kolekcija je vključevala sanjske večerne in dnevne kreacije za ženske in moške. Na prvi pogled še tako navaden plašč je oblikovalski ekipi uspelo nadgraditi z našitki in spremenjeno teksturo. Valentino je tudi tokrat dokazal svoje poznavanje oblik in mojstrsko uporabo barv. Izstopale so pompozne vijoličaste večerne obleke, nabrane zelene in rožnate silhuete.

valentino
Profimedia

Pri izbiri manekenov za modno revijo je kreativni direktor presegel okvirje visoke mode. Zopet se je odločil za modele, ki pripadajo raznolikim starostnim skupinam in rasam. Inkluzivna izbira modelov se je na modni brvi kazala skozi različne tipe teles, unikatne obrazne poteze in načine hoje. Pierpaolo Piccioli s tem izraža svojo podporo raznolikosti v modi in dokazuje, da visoka moda pristaja prav vsakemu.

moda
Profimedia

“Če je ona lahko lepa, sem lahko tudi jaz,” je bilo sporočilo, ki ga je Pierpaolo Piccioli želel prenesti med gledalce.

valentino
Profimedia

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!