Vdova deskarja Marka Grilca z otroki v Kočevju organizira prvi Grilov bike dan

Magazin 09. Sep 202208:30
Marko Grilc
Instagram Grilogang

Deskar prostega sloga Mark Grilc - Grilo je lani novembra nesrečno umrl zaradi padca med snemanjem v Avstriji, za seboj pa je pustil družino, ki mu je pomenila največ na svetu. Zato Markova žena Nina Grilc z različnimi športnimi dogodki ohranja spomin na svojega moža. Po odlično sprejetem skate dnevu se bo tako 24. septembra zgodil tudi prvi Grilo Bike Day, in to v MTB Trail centru v Kočevje.

Marko Grilc – Grilo je bil več kot 20 let poznan kot eden najboljših deskarjev prostega sloga po vsem svetu. Med vsemi dosežki, kot so Air & Style zmage in X games stopničke, odmevni snowboard filmi, svetovni nazivi in naslovnice, kratki dokumentarni film The Grilomentary in lastna internetna serija, The Grilosodes, je težko najti nekaj, česar Grilo ne bi dosegel znotraj deskarskega športa.

A Marko Grilc ni bil znan le kot eden najboljših deskarjev prostega sloga, temveč tudi kot vsestranski športnik in oče, ki mu ni bilo para. V zadnjih letih je v ospredje svojih življenjskih prioritet postavil preživljanje časa z družino, kar je seveda tudi uspešno dokumentiral. Vse adrenalinske podvige, od deskanja na snegu, gorskega kolesarjenja, deskanja na valovih in rolkanja je z navdihom delil s svojima otrokoma Maxom in Emmo ter ženo Nino. Hitro je postal navdih za družine in starše po vsem svetu in sinonim za “kul snowboard” očeta.

V znamenju ljubezni do Marka njegova žena Nina zdaj z otroki prireja dogodke v njegovo čast, in ker je Grilo večino svojega časa, ko ni letel po belih strminah na svoji deski, preživljal na gorskem kolesu, uspešnemu Grilo’s skate dnevu zdaj sledi tudi Grilo’s Bike Dan.

Program

Grilov Bike Dan se bo odvijal v MTB centru Kočevje v Sloveniji. Poznan kot eden največjih kolesarskih centrov v Evropi in ena Grilovih najljubših MTB destinacij, je MTB trail Center Kočevje popolna destinacija za izvedbo dogodka.
“Ideja je, da se imamo fino v sproščenem okolju, obdani z naravo, zbrani vsi vseh starosti in na vseh nivojih kolesarjenja. Začetek dogodka bo ob 10. uri zjutraj, konec pa nekje do 22. ure zvečer,” pravi Nina Grilc.

Marko Grilc
Instagram Grilogang

Program bo vključeval:

⦁ Tečaj MTb kolesarjenja za otroke
⦁ Pump track pokaži, kaj znaš, za otroke (prva tri mesta)
⦁ Flow trail dirka (povprečen čas zmaga, nagradili pa bomo tudi najhitrejšega)

⦁ Pokaži, kaj znaš, na skakalnicah (najboljši trik in stil)
⦁ Furamo za Grilota – spust po flow progi
⦁ Predstavitev Grilo skakalnice
⦁ Druženje ob ognju z živo glasbo

Prijave na omenjene aktivnosti bodo potekale preko internetne strani thegriloshop.com

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.