Veste, kaj pomeni ta prometni znak?

Magazin 18. Jul 202308:22 4 komentarji
Prometni znak v Grčiji
PROFIMEDIA

Številni turisti, ki se v Grčijo odpravijo z avtomobilom, naletijo na prometni znak, ki ga ne poznajo. A neupoštevanje tega prometnega znaka lahko vodi v kazni ali celo v to, da vam avto odpelje pajek.

Iz Grčije pogosto prihajajo fotografije nepravilno parkiranih avtomobilov, kar nekaj turistov pa je delilo svoje izkušnje, ko jim je avto odpeljal pajek ali pa so dobili kazen, poroča nova.rs.

Prečrtana bela črta (ena ali dve) v prometnem znaku za prepoved parkiranja namreč pomeni, da na tej strani ulice ne smete parkirati v sodih ali lihih mesecih v letu. Če je prečrtana ena bela črta, tam ne smete parkirati januarja, marca, maja, julija, septembra in novembra. Če sta prečrtani dve črti, tam ne smete parkirati v preostalih mesecih.

Prometni znak v Grčiji
PROFIMEDIA
Prometni znak v Grčiji
PROFIMEDIA

Ti prometni znaki po navadi stojijo tam, kjer so ob ulici trgovine ali drugi poslovni prostori, avtomobili, ki so parkirani ob strani, pa ovirajo dostopnost ali pa jih zakrivajo. S tem prometnim znakom se predvidoma vzpostavi ravnovesje med lastniki trgovin ali stanovanjskih objektov na obeh straneh ulice.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje