Veste, kako poteka empatičen sprehod? Popeljemo vas nanj

Magazin 12. Okt 202211:45
gozd
Fotografija je simbolična (PROFIMEDIA)

Namesto na običajen pohod po parku se naslednjič odpravite na empatičen sprehod. Mi vam pokažemo, kako poteka.

Pa začnimo na začetku, pri tem, kaj potrebujete za svoj prvi (in upamo, da ne zadnji) empatičen sprehod. Nič posebnega, pravzaprav: dobro družbo prijateljev, partnerja ali družine in kakšno pisalo ali le svoje možgane in spomin. Tako, pripravljeni ste, da se podate na empatičen sprehod.

Pravila sprehoda:

Trajanje: Sami lahko določite, koliko časa bo sprehod trajal. Razdeljen bo na sklope po 10 minut, zato lahko že na začetku določite, ali bo trajal 20 minut, pol ure ali več. Za začetek ne pretiravajte, še vedno lahko sprehod podaljšate, če bo prehitro minil.

Vprašanje: Vsakih 10 minut boste s skupino postavili vprašanje, med sprehodom pa boste nanj odgovorili. Vprašanje pa je: Kje se skriva … (dopolnite stavek s stvarmi, ki jih lahko najdete v naravi). Med hojo boste 10 minut iskali izbrano stvar, jo fotografirali, si jo zapomnili ali zapisali, potem pa sledi kratek posvet.

Pogovor: Zberite prijatelje in se pogovorite o tem, kar ste videli, o svojih občutkih, ter poslušajte, kako so stvar doživeli drugi.

Na koncu sprehoda se ponovno zberite in po želji delite svoja opažanja in občutke.

Empatičen sprehod vam bo pomagal ostati v tistem določenem trenutku in ohraniti zbranost. To je danes težko, ko telefon nenehno piska zaradi obvestil in morate hkrati delati več stvari. Na sprehod se odpravite brez telefona in drugih elektronskih naprav.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.