Veterinar razkril, katerih pet pasem psov bi rad imel za hišne ljubljenčke

Magazin 14. Jun 202410:56 0 komentarjev
Foto: PROFIMEDIA

Veterinar Ben, na TikToku znan kot @ben.the.vet, je razkril pet pasem psov, ki bi jih rad imel za hišne ljubljenčke in zakaj bi jih imel.

Staffordshirski Bull Terrier dog puppy is in a suitcas on gray background
Staffordshirski bull terier (Foto: PROFIMEDIA)

5. Staffordshirski bulterier

Na petem mestu so bili staffordshirski bulterierji. Ko je bil otrok, je imel Ben staffordshirskega bulterierja, ki je bil odličen družinski pes.

To je ena najpogostejših pasem, ki jih vidimo v zavetiščih za živali zaradi napačnih predstav o njihovem temperamentu. Staffordshirski bulterierji se namreč dobro razumejo z ljudmi, a imajo pogosto težave z drugimi psi, zato jih lastnikom, ki že imajo pse, ne priporočajo, piše Index.

koker španijel,
Kokeršpanjel (Foto: PROFIMEDIA)

4. Kokeršpanjel

Na četrto mestu so kokeršpanjeli, a veterinar ugotavlja, da so zelo aktivni psi in da potrebujejo vsaj eno uro gibanja na dan.

Nagnjeni so tudi k vnetjem ušes, zato jih je treba že od malih nog navajati na čiščenje ušes.

Miniaturni šnavcer
Miniaturni šnavcer (Foto: PROFIMEDIA)

3. Miniaturni šnavcer

Veterinar Ben priporoča male šnavcerje ljudem, ki razmišljajo o brahiocefaličnih pasmah (psi s širšimi glavami in kratkimi gobčki), kot so mopsi in francoski buldogi.

Šnavcerji so videti edinstveni, vendar nimajo fizičnih lastnosti, kot sta podolgovati hrbet ali sploščen gobec, ki bi lahko negativno vplivala na njihovo zdravje.

Poleg tega so zelo inteligentni in zabavni. Vendar pa so nagnjeni k pankreatitisu in sladkorni bolezni, zato morajo biti njihovi lastniki še posebej pozorni na prehrano.

Zlati prinašalec
Zlati prinašalec (Foto: PROFIMEDIA)

2. Zlati prinašalec

Na drugem mestu so zlati prinašalci. Veterinar ugotavlja, da nobenemu psu ne gre popolnoma zaupati, ko gre za otroke, a zlati prinašalci so znani po tem, da se odlično znajdejo z otroki.

Pri zlatih prinašalcih mu ni všeč le to, da so nagnjeni k raku in se veliko slinijo.

Cockapoo
Cockapoo (Foto: PROFIMEDIA)

1. Mešančki kodrov

Na prvem mestu so mešanci cockapoo, cavapoo in drugi kodri.  Njihovi vzgoji pa morajo potencialni lastniki posvetiti veliko časa, saj gre za aktivne in inteligentne pasme, ki potrebujejo ustrezno stimulacijo, da so srečni.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!