Vnuk princese Margarete je ponos kraljeve družine

Magazin 16. Sep 202122:00
princesa Margareta
Profimedia

Mladenič, ki je očaral Britance, je - v nasprotju z njegovima bratrancema, princema Williamom in Harryjem - odraščal daleč od pozornosti javnosti.

Gre za vnuka princese Margarete, pokojne sestre kraljice Elizabete II. Ima 22 let, ime mu je Arthur Chatto ter je sin edine Margaretine hčerke Lady Sarah in nekdanjega igralca Daniela Chatta, hkrati pa je kraljičin pranečak.

Ni bil deležen velike pozornosti

Arthur in njegov brat Samuel nista odraščala pod žarometi in ob pozornosti medijev, a 22-letni študent, ki dela kot osebni trener, je takoj osvojil Britance, nekateri mediji pa so ga začeli imenovati “najlepši plemič v državi.” Prvič je pozornost pritegnil na poroki princa Harryja in Meghan Markle leta 2018, saj so številni opazili njegov atraktivni videz.

Arthur Chatto
Profimedia

Rad bi postal marinec

Arthur se želi pridružiti marincem, na kar se že nekaj časa pripravlja. Če mu bo uspelo končati zahtevno urjenje, ki traja kar 32 tednov, bo prvi član kraljeve družine, ki bo postal marinec. Spletni portal Evening Standard  je poročal, da je kraljico Elizabeto seznanil s to svojo odločitvijo, ona pa je nanj izjemno ponosna, zato ima vso njeno podporo.

Morda je tako vesela tudi zato, ker se je kraljevim marincem leta 1986 poskušal pridružiti tudi njegov sorodnik, princ Edward, a je odnehal po štirih mesecih izjemno napornih treningov.

Sodeloval je v zahtevni veslaški odpravi

Kraljičin pranečak je obiskoval kolidž Eton tako kot njegova bratranca William in Harry, zdaj pa študira geografijo na fakulteti v Edinburghu. Hkrati še dela, saj je pridobil licenco za trenerja fitnesa. Lani je sodeloval v veslaški odpravi, ki je trajala kar 41 dni, med katero je skupaj z drugimi veslači obplul Veliko Britanijo.

Arthur Chatto
Profimedia

Pot se je uspešno končala, ob vrnitvi pa ga je pričakala ganjena družina, ki je bila izjemno vesela, da se je varno vrnil. Imel je tudi svoj profil na družbenem omrežju Instagram, a ga je izbrisal – ugibalo se je, da zaradi prevelike pozornosti javnosti. Kljub temu je njegovo fotografijo mogoče najti na uradnem Instagram profilu centra za fitnes, v katerem dela, in na straneh fotografskih servisov.