Vrnitev v Tolkienov Srednji svet: prihaja novi film o Gospodarju prstanov

Magazin 09. Maj 202418:49 1 komentar
Gospodar prstanov
Foto: Profimedia

Ljubitelji Tolkienovega fantazijskega Srednjega sveta bodo več kot 23 let po izidu zadnjega dela kultne in epske trilogije Gospodarja prstanov ponovno prišli na svoj račun. Družba Warner Bros. je namreč sporočila, da je v nastajanju nov film iz franšize z naslovom Gospodar prstanov: Lov na Goluma. Kdaj ga lahko pričakujemo v kinematografih?

Kot strela z jasnega je odjeknila novica, da je v nastajanju nov film iz sveta Gospodarja prstanov, ki ga je v petdesetih letih prejšnjega stoletja oblikoval in zapisal eden največjih pisateljev fantazijskega žanra J. R. R. Tolkien.

Po enormnem uspehu knjig in filmske trilogije o Gospodarju prstanov, ki je polnila kinodvorane po vsem svetu in se je v zgodovino filmske umetnosti zapisala kot kultna in epska, bodo ljubitelji fantazijskega Srednjega sveta ponovno prišli na svoj račun. Družba Warner Bros. je namreč sporočila, da bo nov film imel naslov Gospodar prstanov: Lov na Goluma, v kinodvoranah pa si ga bo mogoče ogledati leta 2026.

Potem ko je prenekaterega ljubitelja močno razočarala televizijska upodobitev Gospodarja prstanov: Prstani moči, ki je pred dvema letoma ugledala luč sveta v produkciji Amazona, imajo Tolkienovi navdušenci več optimizma, saj se v novem delu kultne filmske franšize vračajo tudi nekateri znani obrazi, ki so pred več kot dvajsetimi leti ustvarjali trilogijo o Gospodarju prstanov.

Gospodar prstanov, Golum
Andy Serkis, ki je v izvirni filmski trilogiji upodobil Goluma, bo režiser novega filma o Gospodarju prstanov. (Foto: PROFIMEDIA)

Nov film bo namreč režiral Andy Serkis, ki je upodobil Goluma oziroma Smeagola, kot producent pa bo pri nastajanju filma sodeloval tudi režiser izvirne trilogije (in tudi trilogije Hobit) Peter Jackson. Pod scenarij se bosta podpisala Fran Walsh in Philippo Boyens, ki bosta na vsakem koraku sodelovala s Serkisom in Jacksonom.

“V čast in privilegij nam je, da se bomo vrnili v Srednji svet skupaj s prijateljem in sodelavcem Andyjem Serkisom, ki ima še nedokončane posle z Golumom. Kot dolgoletni ljubitelji del profesorja Tolkiena smo ponosni, da bomo z ekipo studia Warner Bros. sodelovali še pri eni epski pustolovščini,” je izjavo Jacksona, Walsha in Boyensa povzel portal IGN.

Prihaja tudi animirani celovečerec

Že konec leta si lahko ljubitelji Gospodarja prstanov obetajo še eno popotovanje v Srednji svet, saj bo luč sveta ugledal tudi animirani celovečerec z naslovom Gospodar prstanov: Vojna Rohirrimov. Pod režijo se je podpisal znani japonski ustvarjalec animejev Kenji Kamijama, zgodba pa bo osredotočena na zgodovino Helmovega brezna, ki so si ga ljubitelji franšize zapomnili po epski bitki iz drugega filma z naslovom Stolpa.

Gospodar prstanov, Helmov brezen
Prizor epske bitke pri Helmovem breznu iz filma Gospodar prstanov: Stolpa (Foto: Profimedia)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje