Vročinski val: 11 slovenskih kopališč za osvežitev in zabavo

Magazin 20. Jul 202207:08 0 komentarjev
Bazen
Profimedia

Če nismo na morju ali ob jezeru, lahko vedno osvežitev poiščemo tudi v bližnjem bazenu. Zapeljali smo se po Sloveniji in našli 11 bazenov, na katerih vam ne bo vroče ne dolgčas.

Kolezija, Ljubljana

Na prenovljenem ljubljanskem kopališču Kolezija so na voljo olimpijski in otroški bazen ter masažni bazen. Zleknete se lahko na ležalnikih in tribunah okoli glavnega bazena ali na zelenih površinah v ozadju. Otroci imajo za igranje na voljo tudi otroško igrišče s peskovnikom, športniki pa igrišče za odbojko na mivki, košarkarsko igrišče in namizni tenis. Na voljo so tako zunanje kot notranje garderobe in tuši. Možno je tudi večerno kopanje do 22. ure.

Laguna, Ljubljana

Kopališče Laguna na obrobju Ljubljane ponuja ogromno aktivnosti za otroke vseh starosti. Poleg bazenov je na voljo tudi veliko rekreacijskih površin, namenjenih družabnim aktivnostim, manjši bazen za najmlajše, hidromasažni bazen ter otroška igrišča in igrišča za igre z žogo. Kopalcem je na razpolago 24 zunanjih tušev, 12 zunanjih kabin za preoblačenje ter moške in ženske sanitarije.

Vodni park Bohinj, Bohinjska Bistrica

Vodni park Bohinj se ponaša z več kot 500 m² skupnih bazenskih površin. Ima večji rekreacijski bazen, otroški bazen in masažne bazene. Poleg tega je na voljo veliko atrakcij, kot so zvočna votlina, votlina za zaljubljene, plezalna stena ter tobogani. Celoten kompleks je oblikovan zelo razgibano in primeren za vse starosti in okuse.

Terme 3000, Moravske Toplice

Terme 3000
moravske-toplice.com

Terme 3000 skupno nudijo kar 3.127,30 m2 zunanjih plavalnih površin. Pohvalijo se namreč lahko s kar 32 bazeni. Od tega jih je 11 v zunanjem termalnem parku, kjer z vseh koncev odmeva smeh navdušenih obiskovalcev. Prav zunanji del bo najbolj navdušil adrenalinske navdušence, ki bodo na svoj račun prišli na zabavnih, vrtoglavih toboganih in različnih skakalnicah. Na svoj račun pa bodo prišli tudi vsi, ki radi nabirajo plavalne zamahe in se pred žgočim soncem umaknejo v naravno senco krošnje dreves.

Terme Ptuj

Terme Ptuj ponujajo tobogane za vse okuse – od spustov z vodnimi blazinami do skokov v osrednjem delu tobogana. Tudi kopanje v bazenu z valovi. Poleg adrenalinskega dela je na voljo olimpijski bazen, ki ponuja dovolj vodnih površin za plavanje, pa tudi atraktivne skoke s skakalnice z višine 3 ali 5 metrov. Notranji del termalnega parka ima več notranjih, en zunanji bazen in tri masažne kadi. Njegova posebnost je ponekod prozoren tobogan, ki je odprt vse leto.

Atlantis Ljubljana

V vodnem mestu, ki je bil že večkrat izbran za slovensko naj kopališče, se lahko vsak dan prepustite norim dogodivščinam, ki najmlajšim zagotavljajo nepozabno zabavo, iz starejših pa ponovno izvabijo otroško razigranost. Obisk Atlantisa ne glede na vreme in letni čas ponuja mnogo priložnosti za preživljanje prostega časa ob vodnih vragolijah za vso družino. Na voljo so tako notranji kot tudi zunanji bazeni, primerni za različne starosti. Zunanji bazen je ogrevan na prijetnih 31 stopinj, kar pomeni, da je primeren za majhne otroke, pa tudi za starejše, ki jih ob nekoliko hladnejšem vremenu hitro zazebe.

Mestno kopališče Višnja Gora

Višnja Gora
Turistično društvo Višnja Gora

Za vse, ki se v pretiranem vrvežu in labirintu toboganov ne znajdete najbolje, je idealna rešitev Mestno kopališče Višnja Gora. Le slabih deset minut vožnje iz Grosuplja in dobrih 15 minut iz Ljubljane vas loči od mirnega kopališča sredi dolenjskih gričev. Zunanji bazen je dolg 33 in širok 12 metrov. Tako poleg razposajenega počitniškega čofotanja omogoča tudi postavitev petih plavalnih stez. Za najbolj razposajene je nameščen tudi linearni tobogan.

Terme Snovik

Bazenski kompleks Terme Snovik sestavljajo notranji in zunanji bazeni z naravno travnato plažo. Voda v notranjem bazenu ima 32 stopinj, v masažnem bazenu pa kar 36. Zunanji bazen s tobogani, v katerem je temperatura vode od 26 do 28 stopinj,  je pravi doživljajski raj za otroke in odrasle. Za vse, ki čez dan ne utegnete, a bi se vseeno radi osvežili, je ob sredah, petkih in sobotah od 20. do 22. ure odprto nočno kopanje.

Terme Zreče

Terme Zreče
Terme Zreče

Bogatih 1600 m2 bazenov v Zrečah polni zdravilna termalna voda s kalcijem, magnezijem in hidrogenkarbonatom, predvsem pa izjemnim blagodejnim vplivom na telo, potrebno rehabilitacije. Na izviru na plano privre pri vročih 34,5 stopinj, ki jih nato v Termah Zreče prilagodijo na zmernih 27 do 35. Ob zunanjem bazenu lahko uživate tudi v gozdnem vodnem parku s hitrimi drčami in toboganom ali v otroškem čofotalniku.

Aqualuna, Podčetrtek

Termalni park Aqualuna je poletno vodno zabavišče z več kot 3.000 m² vodnih površin. Očara vas s prijetnim bazenom, z vznemirljivimi vodnimi drčami ter stezami za hitre spuste z divjimi zavoji. S številnimi tematskimi bazeni, adrenalinskim stolpom s tobogani, animacijo za radovedne otroke, pestro gostinsko ponudbo in udobjem ob bazenu poskrbi, da zadovoljna domov odide cela družina.

Aquapark Žusterna, Koper

Žarki sredozemskega sonca vas bodo obsijali v zunanjih bazenih, kjer se lahko prepustite valovom ali se sprostite v bazenu s podvodnimi masažami. Za otroke je poskrbljeno z bazeni z igrali in animacijami, kjer v posebnem kotičku z njimi ustvarja klovn Berni. V pokritih notranjih bazenih poskrbijo za zabavo vseh generacij 365 dni v letu.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!