Najlepše ceste za popotovanje: med njimi je tudi ena povsem blizu nas

Magazin 08. Jun 202219:48
Delite:
Route 66
Foto: PROFIMEDIA

Nekateri radi potujejo z letalom, nekateri z vlakom, mnogi pa se vseeno raje odločijo za avtomobil. V tem primeru se namreč lahko ustavite, kjerkoli si želite, si ogledate nekaj dodatnih stvari, ki na zemljevidih niso označene kot znamenitosti, in potujete v svojem tempu. Če ste tudi vi ljubitelj potovanj z avtomobilom, je tu nekaj čudovitih popotovanj, ki jih predlaga portal Timeout. Med njimi je ena tudi v naši bližini.

Route 66 (ZDA)

Nič ni narobe, če rečemo, da je Route 66 najbolj znana cesta na planetu. 3.665 kilometrov dolga cesta med Chicagom in Los Angelesom je zaradi neštetih knjig, pesmi, televizijskih oddaj in filmov za vedno vrezana v ameriško kulturo. Route 66 je z razlogom najbolj slavna ulica Amerike. Vse, kar potrebujete, je dva tedna dopusta in avtomobil in lahko uživate v legendarnem potovanju.

Route 66
Foto : PROFIMEDIA

Garden Route (Južnoafriška Republika)

Če imate od te poti velika pričakovanja, ne boste razočarani. Čudovita južnoafriška cesta, ki vodi od Cape Towna do Gqeberhe (prej Port Elizabeth), v najboljši luči prikazuje neverjetno pokrajino države, ki vključuje osupljivo naravo in očarljiva obalna mesta. V enem dnevu lahko prevozite celotno razdaljo tristo kilometrov, vendar bo veliko lepša izkušnja, če si za to vzamete nekaj dni časa.

Garden Route
Foto : PROFIMEDIA

Atlantic Road (Norveška)

Ni nujno, da so vsa potovanja večdnevna. Včasih je dovolj le nekaj ur lepe vožnje s čudovitimi razgledi. Norveška Atlantska cesta je dolga nekaj več kot 8 kilometrov, vendar je vsak njen centimeter osupljiv. Cesta se vije okoli zahodne obale in prečka osupljivo pokrajino, tako lepo, da cesto pogosto imenujejo “najlepša cesta za potovanje z avtomobilom na svetu”.

Atlantic Road
Foto : PROFIMEDIA

Ruta 40 (Argentina)

Argentinska Ruta 40 se razteza vzdolž Andov in pokriva neverjetnih 5.194 kilometrov od Punta Loyole na jugu do La Quiaca na severu. Ni treba posebej poudarjati, da je to najdaljša cesta v Argentini in ena najdaljših na planetu. Že samo zaradi tega je potovanje vredno, na poti pa je mogoče videti še veliko drugih stvari. Zahteva načrtovanje in veliko poguma, a jezera, ledeniki, narodni parki in gore so vredni truda.

Ruta 40
Foto : PROFIMEDIA

Pula – Dubrovnik (Hrvaška)

In na koncu je treba povedati, da ni treba tako daleč, da doživite osupljivo potovanje. Cesta, ki povezuje hrvaško obalo, torej Pulo z Dubrovnikom, je dolga nekaj več kot 700 kilometrov, na poti pa se je vredno ustaviti v Reki, Zadru, Šibeniku, Splitu … In za to pot si morate vzeti vsaj nekaj dni, da bi v miru raziskali vse lepote Hrvaške, piše punkufer.dnevnik.rs.

Dubrovnik
Foto : PROFIMEDIA

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar