Vsak dan je pobiral cente po tleh, unovčil jih je po 45 letih: koliko je zbral?

Magazin 15. Dec 202319:37 4 komentarji
Foto: PROFIMEDIA

Ljudje zbirajo vse vrste stvari. Nekateri znamke, ročno izdelane predmete, starine, vinilne plošče, knjige, športne kartice, igrače ali predmete, kot so magneti za hladilnik. Spet drugi pa zbirajo take stvari, s katerimi si čez čas lahko celo kaj privoščijo. Pa čeprav mora za to preteči celih 45 let.

Eden takih je tudi Američan Otha Anders iz Louisiane, ki je zbral na tisoče centov. Te je našel na ulici.

Najprej jih je zbiral v hranilniku, ki je kmalu postal premajhen. Nato je kovance prestavil v plastenko, podobno tisti, ki gre v avtomat za vodo, na koncu je napolnil 15 takih steklenic, piše ameriški medij BleacherBreaker. Otha je pobral vsak kovanec, ki ga je našel na tleh.

“Ko sem našel izgubljen ali zavržen kovanec, je bil to zame opomin, da moram biti vedno hvaležen za to, kar imam, torej za streho nad glavo in družino, ki me ima rada,” je dejal.

Ko je Otha s tal pobral svoj prvi cent, se mu ni sanjalo, da bo to postala navada, ki ga bo spremljala še nadaljnjih 45 let. Pa ne samo to, prenehal je zapravljati ves drobiž, ki ga je dobil v obliki vrnjenega denarja. Vse je šlo naravnost v njegovo zbirko.

Otha je zelo veren človek, zato je prepričan, da je vsak cent, ki ga je našel na tleh, božji dar. Ljudje pa so zaradi njegovega nenavadnega hobija mislili, da je “malce čuden”.

Otha Anders
Foto: Zajem zaslona/YouTube

“Nikoli nisem zapravljal drobiža. Vedno sem plačeval z bankovci, četudi so bili zneski res majhni,” je na vprašanje, kako mu je uspelo zbrati toliko kovancev, odgovoril nekdanji učitelj.

Po 45 letih se je odločil, da bo kovance unovčil.

Koliko je zaslužil z zbiranjem kovancev

Otha je v 45 letih zbral toliko centov, da je napolnil 15 petlitrskih plastenk za vodo.

Po 45 letih zbiranja kovancev je odšel na banko. Bančna uslužbenka je samo strmela vanj, saj ni bila povsem prepričana, kaj naj stori, poročajo ameriški mediji.

“Vem, da je to noro velika količina, toda to je moja draga zbirka, ki jo moram unovčiti. Verjemite mi, če bi bilo po moje, bi ta drobiž obdržal za vedno,” ji je rekel po poročanju medijev.

Bil je prijetno presenečen, ker so bili na banki zelo prijazni do njega. Namreč bilo ga je strah, da mu denarja ne bodo želeli prešteti.

Štetje denarja je trajalo več kot pet ur, skupaj se je nabralo pol milijona kovancev, kar je znašalo 5.135,14 dolarja (okoli 4.700 evrov).

Index.hr poroča, da je denar porabil za to popravilo zob.

Andersova zgodba je postala navdih in na spletu jo pogosto navajajo kot primer vztrajnosti in discipline.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje